Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Roxana Maracineanu, laudata de Emmanuel Macron

Joi, 06 Februarie 2020, ora 14:38
6562 citiri
Roxana Maracineanu, laudata de Emmanuel Macron
Foto: Hepta.ro

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, care urmareste desfasurarea anchetei despre violentele sexuale petrecute in patinajul artistic francez, a salutat munca depusa in aceasta speta de ministrul Sporturilor, Roxana Maracineanu, declarandu-se mandru de fosta inotatoare de origine romana, informeaza cotidianul L'Equipe.

"Ministrul a facut o treaba extraordinara. Aceste subiecte sunt dificil de gestionat, iar ea a fost foarte implicata. Desi exista prezumtia de nevinovatie, este clar ca exista o disfunctionalitate la nivelul sistemului federal care justifica total luarile sale de pozitie", a transmis seful statului intr-un comunicat difuzat de Palatul Elysee.

"Presedintele a cerut sa fie informat de evolutia acestui dosar", se mai arata in comunicat.

Roxana Maracineanu i-a cerut presedintelui Federatiei franceze a sporturilor pe gheata (FFSG), Didier Gailhaguet, cu care a avut luni o discutie, sa demisioneze in urma recentelor dezvaluiri despre violentele sexuale in lumea patinajului.

"Numarul faptelor si intinderea lor in timp arata ca la federatie exista o proasta functionare generala. (...). In lumina dezvaluirilor si a marturiilor pe care le-am putut aduna, presedintele Federatiei franceze a sporturilor pe gheata, Didier Gailhaguet, nu se poate eschiva de la responsabilitatea sa morala si personala, i-am cerut deci sa-si asume toate responsabilitatile si sa demisioneze", a explicat Maracineanu.

Ea a indicat, de asemenea, ca il va sesiza pe procurorul Republicii in vederea realizarii cu promptitudine a unei anchete penale.

Ministrul Sportului l-a primit pe Gailhaguet, inamovibil presedinte al FFSG din 1998, cu exceptia perioadei 2004-2007, pentru ca el sa dea explicatii mai ales in legatura cu mentinerea in functie, in anii 2000, a antrenorului Gilles Beyer. Acesta a fost acuzat de viol la treizeci de ani dupa comiterea faptelor de campioana Sarah Abitbol, insa era deja suspectat in epoca de atitudini nepotrivite.

Acuzatiile lui Abitbol, care vizeaza anii 1990-1992, o perioada prescrisa, sunt formulate in cartea sa aparuta saptamana trecuta. Alte marturii referitoare la agresiuni sexuale, vizandu-l pe Gilles Beyer, dar si pe alti antrenori, au fost publicate in acelasi moment de revista L'Obs si ziarul L'Equipe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Roxana Maracineanu laudata Macron, #Roxana Maracineanu scandal patinaj , #patinaj