Reactie incredibila a unei mari campioane in scandalul fetelor agresate la lotul de judo

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 09:43
9073 citiri
Reactie incredibila a unei mari campioane in scandalul fetelor agresate la lotul de judo
Foto: Facebook/ Alina Dumitru Oficial

Alina Dumitru, una dintre cele mai mari sportive din istoria judo-ului romanesc, are o reactie incredibila in lumina dezvaluirilor despre agresiunile de la lotul national.

Campioana olimpica, Dumitru se intreaba de ce aceste marturii au aparut abia acum, la cinci ani de la zile de la presupusele fapte comise de antrenori.

Mai mult, ea insinueaza ca dezvaluirile fetelor care au fost la lot nu sunt altceva decat o forma de presiune pusa pe antrenorul Florin Bercean pentru ca acesta sa demisioneze.

"E grav daca lucrurile au stat asa cum au povestit. Personal, nu stiu. Dar la ce mai serveste sa spuna aceste intamplari dupa patru, cinci ani? Trebuia sa le semnaleze la momentul respectiv, parintii sa fi discutat cu antrenorii, sa afle motivele incidentelor si sa adopte deciziile potrivite. Sa faca publice episoadele, sa retraga fetele de la lot sau sa continue, cu avertismentul clar catre tehnicieni sa nu mai repete astfel de reactii, daca ele s-au produs intr-adevar.

Nu stiu ce s-a petrecut, nu-i tin partea lui Bercean sau Andreica, nu sustin nici versiunile fetelor sau parintilor, pe care-i inteleg daca lucrurile au fost adevarate. Pe mine ma deranjeaza ca am ajuns sa vorbim numai de lucruri rele in judo. Nu-mi cade bine ca se strica imaginea sportului, in general. In loc sa promovam si munca din spatele sportivilor, discutam doar negativ! De ce ies abia acum? Daca lucrurile erau semnalate la timp, poate se luau masuri si nu mai sufereau atatea fete. Poate a fost o nebunie a lui Bercean si Andreica, isi cereau scuze. Gaseau o solutie sa repare greselile. Habar n-am! Dar facem doar rau venind cu aceste povesti dupa atatia ani! Iar asta se intampla fiindca vor unii sa-l indeparteze pe Bercean.

Fetele sunt trase acum de limba: "Hai, du-te si vorbeste! E momentul!", ca sa darame un om. E grupul lui Bercean si ai lui, grupul adversarilor din judo, insa eu nu tin cu niciunii. Am familie, imi vad de antrenamente la Steaua si ma intereseaza doar ca in acest sport sa fie liniste si unitate. Din pacate, rezultatele sunt tot mai putine, iar noi visam sa ajungem intre primii zece la Olimpiada de la Tokyo. Cum, daca ii daramam pe toti de la lot cu aceste chestiuni negative? Daca vrei sa dai jos un antrenor de la lot, nu e nevoie de tot tambalaul asta!

Asta se urmareste cu acest scandal! El se gandeste insa de mult timp sa spuna "stop". Nu cred ca mai vrea sa stea. Probabil mai e Tokyo 2020 si gata! Oricum, s-a si dat un pic la o parte in ultima vreme. Nu mai poate. L-au ajuns si problemele de sanatate, are si patru copii de crescut. Nu vrea sa pateasca ceva, sa nu-i mai poata intretine", a spus Alina Dumitru in Gazeta Sporturilor.

In ultima perioada mai multe foste componente ale lotului de judo au povestit cum, cu ani in urma, au fost batute de antrenorii Florin Bercean si Gianina Andreica.

La vremea respectiva, fetele aveau varste mici, sub 14 ani, si se aflau la Cluj, acolo unde se pregateste centralizat lotul national.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Alina Dumitru scandal judo, #scandal lot judo, #sportive judo batute , #judo