NBA are o campioana in premiera

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 09:10
3587 citiri
NBA are o campioana in premiera
Foto: Instagram/Toronto Raptors

Toronto Raptors a castigat primul sau titlu de campioana a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), punand astfel capat hegemoniei echipei Golden State Warriors, pe care a invins-o cu scorul general de 4-2 in finala, dupa 114-110 in ultimul meci, disputat joi la Oakland, relateaza AFP.

Este pentru prima oara cand o echipa non-americana cucereste titlul in NBA. Astfel, trofeul Larry O'Brien, decernat campioanei, va merge in Canada, tara in care s-a nascut inventatorul baschetului, James Naismith.

Canadienii au reusit sa se desprinda in ultimele doua minute ale partidei, cand scorul a devenit 108-102, insa Golden State, desi decimata de accidentari, s-a luptat pana la final.

Conducatorul de joc al echipei californiene, Stephen Curry, ar fi putut aduce victoria pentru ''razboinici'', dar a esuat in incercare de a marca de la trei puncte, cu zece secunde inainte de final.

Golden State, campioana in precedentele doua sezoane, care nu a putut conta pe cel mai bun marcator al sau, Kevin Durant (accidentat), l-a pierdut in sfertul al treilea pe Klay Thompson, accidentat la genunchiul stang dupa un contact dur cu Danny Green.

In fata propriilor suporteri, Golden State Warriors parea ca reuseste sa se impuna (85-80), dar fara Thompson (30 puncte in 32 de minute) si cu Stephen Curry in zi mai slaba (21 puncte), echipa s-a prabusit pe final.

Titlul obtinut de Toronto, la 24 de ani de la aparitia clubului, i se datoreaza in mare masura lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucator (MVP) al finalei 2019. El a inscris joi 22 de puncte, printre care si doua aruncari libere in ultima secunda. In meciul de joi, de la Raptors s-au mai remarcat Kyle Lowry, cu 26 puncte, pivotul camerunez Pascal Siakam (26 puncte), dar si americanul Fred VanVleet (22 puncte).

Rezultatele meciurilor din finala NBA:

meciul 1: Toronto Raptors - Golden State Warriors 118-109

meciul 2: Toronto Raptors - Golden State Warriors 104-109

meciul 3: Golden State Warriors - Toronto Raptors 109-123

meciul 4: Golden State Warriors - Toronto Raptors 92-105

meciul 5: Toronto Raptors - Golden State Warriors 105-106

meciul 6: Golden State Warriors - Toronto Raptors 110-114

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Toronto Raptors titlu NBA, #Toronto Raptors castigat NBA , #baschet