MTS promite un nou patinoar in Bucuresti, dupa ce proiectul lui Firea bate pasul pe loc

Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 19:05
3723 citiri
MTS promite un nou patinoar in Bucuresti, dupa ce proiectul lui Firea bate pasul pe loc
Foto: Hepta.ro

Ministerul Tineretului si Sportului intentioneaza sa construiasca, printr-o investitie a Companiei Nationale de Investitii, un patinoar in Capitala, altul decat cel inceput de Primaria Capitalei in 2013, a afirmat, miercuri, ministrul Ionut Stroe.

"Ma gandesc din ce in ce mai serios. Am vorbit si cu ministrul Lucrarilor Publice si cu conducerea CNI, practic sa pornim constructia unui nou patinoar. Din analiza pe care am facut-o, in momentul de fata interventia guvernului prin CNI in ceea ce priveste acest patinoar abandonat de primarie ar fi mai grea decat daca am lua-o de la zero. Ganditi-va, trebuie refacuta toata expertiza, evaluarile, stadiul in care au fost abandonate lucrarile, problemele de natura juridica care sunt pe rolul instantelor intre primarie si executant si transferul efectiv prin Hotarare de Guvern. Deci, practic, in momentul de fata ar fi mult mai greu sa preluam aceasta constructie abandonata cu toate problemele generate de Primaria Municipiului Bucuresti si executant decat sa pornim de la zero.

Si am ajuns la concluzia ca Ministerul Tineretului si Sportului va identifica unul sau doua amplasamente, ne trebuie cam 15-20.000 de metri patrati din punctul meu de vedere si al expertilor de la CNI pentru a construi acest patinoar de 3-5.000 de locuri si sa il oferim. Am cautat deja, am doua solutii si foarte curand voi avansa public aceste doua terenuri in Bucuresti pentru a le pune la dispozitia CNI. Este elementar ca o capitala din Uniunea Europeana sa aiba un patinoar. Si dau exemple din traditia acestui sport celebrele meciuri Steaua - Ciuc, apoi exista federatia de patinaj care nu are unde sa faca antrenamente, copii care nu au unde patina. Sunt lucruri elementare si din punctul meu de vedere mult mai rapid am face unul de la zero decat sa preluam o situatie incalcita blocata in instante si aflata in administrarea altei entitati", a declarat Stroe.

Ministrul a afirmat ca nu ar fi nicio problema daca lucrarile la Patinoarul Flamaropol ar reincepe si Bucurestiul ar avea astfel doua patinoare.

"Vechiul patinoar a fost preluat in 2012 de la Ministerul Tineretului si Sportului catre primarie, care si-a asumat la vremea respectiva ca va reconstrui Patinoarul 'Flamaropol'' si si-a asumat si niste termene foarte optimiste. Nu vreau sa mai insist, sa nu se spuna ca fac politica pe chestia asta. Cert este ca suntem in anul 2020 si Primaria Municipiului Bucuresti are din acest obiectiv asumat acum opt ani de zile 35% din constructie realizata. S-a reziliat contractul cu executantul, sunt numeroase procese pe care le au pe rolul instantelor. Noi ca minister nu avem niciun fel de legatura cu aceasta situatie. Eu m-as bucura sa existe doua patinoare, pentru ca in Budapesta sunt 15 patinoare, poate chiar mai multe, cred ca am avea destui iubitori ai sportului care sa populeze aceste doua patinoare", a mai spus Ionut Stroe.

Bucurestiul are doua echipe de hochei pe gheata in Campionatul National, CSA Steaua Bucuresti si Sportul Studentesc, care isi disputa meciurile de acasa la Targu Secuiesc (Steaua) sau pe patinoarele adversarelor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#patinoar nou Bucuresti, #constructie patinoar Mihai Flamaropol , #hochei
Comentarii