Infrangere istorica pentru nationala Romaniei: "Stejarii" pierd pentru prima data cu Uruguay

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 17:29
4199 citiri
Infrangere istorica pentru nationala Romaniei: "Stejarii" pierd pentru prima data cu Uruguay
Foto: Facebook/ romanian rugby federation

Nationala de rugby a Romaniei a fost invinsa pentru prima data de Uruguay, pierzand cu scorul de 20-27 (13-13) meciul test disputat sambata pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea din Bucuresti.

Pe un gazon care a pus uneori probleme, lipsiti de aportul unor "stranieri", dar cu capitanul Mihai Macovei pe teren, tricolorii au avut in fata un adversar extrem de ambitios si periculos pe contraatacuri, care si-a dorit mai mult victoria pentru a arata ca accederea la turneul final al Cupei Mondiale din 2019 nu a fost o intamplare.

In pofida asteptarilor, "Stejarii" au lasat de multe ori initiativa oaspetilor, care au reusit sa profite de balbaielile din defensiva noastra si de spatiile lasate libere.

Scorul a fost deschis in minutul 6 de Daniel Plai, care a transformat o lovitura de penalitate, pentru ca dupa alte zece minute Ionel Melinte sa reuseasca primul eseu pentru tricolori, transformat de Plai.

Oaspetii au redus din diferenta prin Felipe Berchesi, care in minutul 25 a fructificat o lovitura de pedeapsa, insa Daniel Plai a mai adus 3 puncte pentru Romania in minutul 31, tot prin concretizarea unei lovituri de penalitate.

"Los Teros" nu au cedat si acelasi Berchesi a mai pus trei puncte pentru nationala sa in minutul 38, insa tricolorii pareau a intra la cabine cu avantaj. Nu a fost asa deoarece in ultimele secunde ale primului mitan, mingea a sarit cu noroc la Andres Vilaseca, acesta speculand un culoar liber in defensiva noastra si facand o cursa solitara incheiata cu eseu. Berchesi a transformat si scorul pauzei a fost 13-13.

In partea a doua a jocului, "Stejarii" au fost dominati si constransi mai mult sa se apere, comitand mai multe erori in incercarea de a stopa atacurile oaspetilor. Ca urmare, uruguayenii au primit un eseu de penalizare si conduceau in minutul 63 cu 20-13.

Mai mult, Florin Surugiu si Vladut Zaharia au vazut cartonase galbene fiind eliminati cate zece minute, tricolorii evoluand la un moment dat in 13 oameni. Cu toate acestea, oaspetii nu au reusit sa profite de avantajul numeric, iar in minutul 73, dupa un mol de margine, Constantin Pristavita a izbutit cel de-al doilea eseu al romanilor, transformat de Florin Vlaicu.

Oaspetii au castigat insa dupa o faza trasa la indigo cu cea din finalul primei reprize, cu diferenta ca de data aceasta balonul a fost culcat in terenul nostru de tinta de Agustin Ormaechea, eseul fiind transformat de Berchesi.

Nationala de rugby a Romaniei incheie astfel un an dezastruos, fiind descalificata de la CM 2019 din cauza folosirii unui jucator neeligibil in meciurile de calificare, si cu doua partide test pierdute in aceasta luna, in fata SUA si Uruguay.

Poate singura consolare pentru "Stejari", care au pe banca tehnica un nou antrenor in persoana francezului Thomas Lievremont, este victoria in fata Portugaliei, care ii mentine in cel de-al doilea esalon valoric european.

Sambata, echipa Romaniei a fost: 1. Ionel Badiu (Romains), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 4. Adrian Motoc (Agen), 5. Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 7. Mihai Macovei (Colomiers; capitan), 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13. Vladut Popa (Timisoara Saracens), 14. Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua).

Rezerve: 16. Florin Bardasu (CSM Bucuresti), 17. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 18. Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Johan Van Heerden (Perpignan), 20. Razvan Ilisescu (Blagnac), 21. Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), 22. Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 23. Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare) .

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Romania Uruguay rugby, #Romania infrangere istorica, #Romania invinsa rugby , #rugby