Andreea Raducan reactioneaza dupa anuntul Gabrielei Firea referitor la constructia unei sali polivalente in Bucuresti

Marti, 12 Martie 2019, ora 17:34
7542 citiri
Andreea Raducan reactioneaza dupa anuntul Gabrielei Firea referitor la constructia unei sali polivalente in Bucuresti
Foto: Facebook/Andreea Raducan

Presedinta Federatiei Romane de Gimnastica, Andreea Raducan, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca anuntul referitor la constructia unei sali polivalente in Bucuresti este binevenit pentru toata lumea sportului, care ar putea organiza astfel competitii internationale in viitor.

Oficialul FRG a adus in atentie perioada in care forul pe care il conduce obtinuse organizarea Campionatelor Europene de gimnastica artistica la Bucuresti, in 2017, evenimentul fiind mutat ulterior la Cluj-Napoca pentru ca sala din Capitala nu a mai fost construita.

"Este un anunt foarte important pentru noi cei din lumea sportului, care dorim sa organizam concursuri internationale, pentru ca pana la urma nu vor fi doar competitii de gimnastica. Pentru toate sporturile este o veste buna deoarece vom putea organiza diverse competitii in Bucuresti. Este important pentru noi, cei care am avut nesansa si a trebuit sa mutam competitia din 2017, desi nu ar trebui sa ne plangem pentru ca la Cluj a fost totul de exceptie, din toate punctele de vedere. A fost poate un pic neplacut pentru ca promisesem celor de la Uniunea Europeana de Gimnastica ca putem organiza competitia la Bucuresti si a trebuit sa schimbam localitatea. Asa ca este mai bine mai tarziu decat niciodata, e bine ca se va intampla in sfarsit in Bucuresti. Toti o asteptam cu mare nerabdare", a declarat Raducan.

Propunerea Federatiei Romane de Gimnastica in ceea ce priveste noua sala polivalenta a constat in construirea unei sali de antrenament, care sa fie amplasata in proximitatea celei de concurs.

"Au fost informatii care ne-au fost cerute de catre cei care contribuie la punerea in practica a acestui proiect. Noi ne-am dori sa se tina cont, si nu numai pentru gimnastica, de faptul ca este nevoie si de o sala de antrenament pentru a putea organiza competitii. Astfel incat sa se poata respecta conditiile cerute de de Federatia Internationala de Gimnastica si sa putem organiza ulterior competitii internationale. Ne dorim o sala cumva separata pentru antrenament, dar in acelasi timp sub aceeasi cupola, pentru ca toti cei care stiu gimnastica stiu ca sportivele merg in echipament din sala de antrenament in sala de competitii. Cred ca ar trebui sa se tina cont de faptul ca sportivele defileaza dintr-o parte in alta, se incalzesc in sala si intra in sala de concurs. Este un aspect extrem extrem de important. Acesta este si motivul pentru care nu am putut sa organizam competitii la Sala Polivalenta, singura pe care o avem in Bucuresti, chiar daca nu are o capacitate foarte mare. Acesta a fost motivul, pentru ca nu am avut o sala de antrenament".

Intrebata daca 2023 este un termen rezonabil pentru constructia salii, Raducan a spus: "Doamne ajuta! Sa se intample. Stim prin ce etape am trecut si ce promisiuni am primit intr-o perioada in care organizam o competitie foarte importanta, Campionatele Europene din 2017, dupa o perioada foarte lunga de timp. Nici nu ne-am gandit ca nu isi va da toata lumea silinta ca sa putem organiza aceasta competitie la Bucuresti. Este important ca oamenii care isi doresc si au proiecte importante pentru Bucuresti sa fie sustinuti si incurajati, si daca sunt pe drumul corect, merita toata sustinerea".

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, luni, un proiect privind realizarea unei sali polivalente cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, costul estimativ ridicandu-se, potrivit primarului general, Gabriela Firea, la 138 de milioane de euro.

Intr-o anexa a proiectului de hotarare adoptat se arata ca valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 658.191.318,52 de lei, iar durata de proiectare si executie - 36 de luni.

In expunerea de motive a proiectului se arata ca Sala Multifunctionala va fi amplasata pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, in incinta Complexului Sportiv "Lia Manoliu", in imediata apropiere a Arenei Nationale si va fi dotata cu echipamente moderne, impuse de standardele internationale.

Vezi:

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Andreea Raducan sala polivalenta, #Firea sala polivalenta Bucuresti , #gimnastica