Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Sporturi > stiri din sport
A   A   A

A fost stabilit un record mondial pe Transfagarasan

A fost stabilit un record mondial pe Transfagarasan
Foto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS)
Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat, miercuri, recordul mondial de viteza pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfagarasan, doborand totodata recordul pe urcarea dintre Balea Lac si Balea Cascada, in cadrul unui proiect initiat de Subaru of America si Pro Drive.

La capatul celor 84.3 kilometri, Higgins a fost cronometrat cu 40 de minute, 58 de secunde si 8 zecimi, stabilind astfel un punct de reper in lumea automobilismului sportiv, informaeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Acesta a doborat si recordul de hill climb, pe traseul scurt, de 12.3 kilometri, urcand in 7 minute, 35 de secunde si 2 zecimi.

Pe aceasta urcare, vechiul record ii apartinea pilotului roman Andrei Mitrasca, cronometrat cu 8 minute 26 secunde si 160 miimi.
Este al treilea record pe care cei de la Subaru of America si Pro Drive il bifeaza pentru masini de tip sedan dupa cele inregistrate pe doua dintre cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man (2016) si Nurburgring (2017).

Evenimentul s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) si cu sprijinul CNAIR si a Ministerului Transporturilor din Romania. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy a fost consultant tehnic si a asigurat desfasurarea evenimentului in Romania.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 22:08

 Articol citit de 8409 ori

Citeste si: