Topul sentintelor din dosarul Oprescu: Un fost director a primit 13 ani si 4 luni inchisoare pentru coruptie

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 14 Mai 2019, ora 13:15
11748 citiri
Topul sentintelor din dosarul Oprescu: Un fost director a primit 13 ani si 4 luni inchisoare pentru coruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Cornel Bogdan Popa, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a fost condamnat la 13 ani si 4 luni inchisoare.

Este cea mai mare condamnare data de Tribunalul Bucuresti in dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Popa a fost gasit vinovat pentru aproximativ 20 de infractiuni de coruptie, luare si dare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta, spalare de bani sau constituire unui grup infractional organizat.

Fostul sofer, 7 ani si 8 luni

Fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, zis Grenada, apropiat al clanului Camatarilor, a fost condamnat si el la 7 ani si 8 luni, dupa ce a fost gasit vinovat pentru mai multe infractiuni de complicitate la luare de mita, complicitate la dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.

Fostul sofer a ajuns la aceasta sentinta dupa contopirea pedepselor. Concret, el a fost condamnat pentru:

- 4 pedepse de cate de 3 ani inchisoare pentru luare de mita;

- 2 pedepse de cate 2 ani inchisoare pentru dare de mita;

- 1 an inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat.

"In baza prev. art 39 alin 1 lit. inc va executa pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare, sporita cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, 4 ani si 8 luni, in final inc executa pedeapsa de 7 ani si 8 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a si b din Codul Penal," se arata in minuta TB.

Cristian Stanca a negat acuzatiile din acest dosar.

Alte condamnari

Trei afaceristi au fost condamnati in acest caz la sentinte de peste 4 ani pentru infractiuni economice si constituire a unui grup infractional organizat.

Ion Nita, administrator de firma, a fost condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare.

Afaceristul Romeo Albu a fost condamnat la 4 ani si 11 luni de inchisoare.

Afaceristul Claudiu Belgalici a fost condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare.

Sentintele in cazul directorilor

O pedeapsa cu suspendare a primit una dintre directoarele implicate in acest caz, care a recunoscut acuzatiile DNA.

Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, a fost condamnata la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Publice locale Buftea si SC Amenajare Edilitara si Salubrizare SA din Ilfov.

Florin Supeala, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, dupa ce sentinta din acest caz a fost contopita cu sentinta definitiva dintr-un alt dosar, in care primise 3 ani de inchisoare.

Mircea Octavian Constantinescu, directorul Directiei Economice din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni inchisoare.

Decizia Tribunalului Bucuresti din acest caz poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#condamnare complici Sorin Oprescu, #director Sorin Oprescu inchisoare , #condamnat