Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Grindeanu: Prefectii nu vor mai fi inalti functionari publici, ci demnitari. Ne furam singuri caciula de 13-14 ani

Grindeanu: Prefectii nu vor mai fi inalti functionari publici, ci demnitari. Ne furam singuri caciula de 13-14 ani
Foto: site Guvern (Arhiva)
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Braila, ca Executivul va elabora un Cod administrativ, astfel incat prefectii si sefii deconcentratelor vor avea functie de demnitate publica. "Sa iesim din ipocrizie", spune premierul PSD.

"O sa venim cu Codul administrativ, important pentru alesii locali si nu numai, pentru tot ceea ce inseamna administratie. Eu cred ca trebuie sa iesim din aceasta ipocrizie legata de 'avem un prefect, care este inalt functionar public si e greu sa ii schimbam ca sunt inalti functionari publici'.

Este o ipocrizie. De fiecare data cand s-a schimbat cate un Guvern, s-au schimbat prefecti, subprefecti s.a.m.d. Ne mintim de 13 ani -14 ani, indiferent de ce Guvern a fost la conducerea tarii. De aceea fiind si reprezentantul - pentru ca prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu - e normal sa trecem aceste functii, ca sa dau doar un exemplu, va avea prefectul post de demnitate publica, pe salariu de secretar de stat, astfel incat schimbarile sa fie cat se poate de normale si sa iesim din aceasta ipocrizie unde ne furam singuri caciula de vreo 13-14 ani", a declarat premierul, la Consiliul Judetean Braila, la o intalnire de lucru cu autoritatile locale.
De asemenea, seful Executivului a subliniat ca inclusiv sefii deconcentratelor sunt reprezentantii ministerelor si trebuie sa aplice Programul de guvernare in judet.

"Program de guvernare care a fost votat de oameni si care trebuie sa fie votat de Parlament, Guvern care trebuie sa-l puna in aplicare. Si aici trebuie sa gasim o solutie in cel mai scurt timp, astfel incat sa mergem pe aceeasi linie. N-are sens sa ne furam singuri palaria", a punctat Sorin Grindeanu.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 13:27

 Articol citit de 3876 ori

Citeste si: