Blejnar - "nebunul" sacrificat pentru o "tura" (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 11:56
4905 citiri
Blejnar - "nebunul" sacrificat pentru o "tura" (Opinii)
Foto: cotidianul.ro

In linistea care se asternuse explodeaza hodoronc tronc vestea ca Sorin Blejnar ar fi cercetat si anchetat de DNA. Imposibil imi spun. Ceva nu se leaga. "Regina" neincoronata a sistemului mafiot din vami si numai, capul fiscalitatii si omul care a inventatul TVA-ul pana si pentru munca, nu ar putea ajunge vreodata in asemenea postura. Nu in Romania. Oriunde, numai la noi nu.

Sa ne ingrijoram ca procurorii DNA au deschis dosar doar pentru seful ANAF? Nu are sens, din moment ce premierul a avut pana acum un miliard de motive pentru care sa-l demita si, in ciuda lor si a tuturor evidentelor, continua sa gireaza activitatea lui Blejnar in fruntea ANAF. Omul pur si simplu nu are substanta.

Gura sparta, lipsa de profunzime, usurinta cu care s-a lasat tarat in numeroase scandaluri si lipsa de profesionalism tradata la fiecare iesire publica - toate sunt motive pentru care niciun sistem, fie el si al coruptiei, nu si-ar pune niciodata in frunte un asemenea individ. Plecand de la aceasta premisa, niciodata nu l-am suspectat pe Sorin Blejnar a fi "regina" atat de des invocata de presa. El poate fi, cel mult, "nebunul", bufonul regelui, unul important, dar inca doar un subansamblu al sistemului.

Repet, nu stiu daca seful ANAF se face sau nu vinovat de acuzatiile care i s-au adus in toata presa. Observ insa comportamentul sau in fruntea uneia dintre cele mai importante institutii ale statului roman. Concluzia este una singura - ar fi trebuit sa fie demis demult pentru derapajele deontologice pe care le-a avut la fiecare scandal public in care a fost implicat.

Si-a umilit angajatii, i-a luat la misto pe grevistii de la Finante, a facut publice informatii confidentiale doar pentru a denigra un lider politic, a promovat si mentinut in functii oameni precum Stelica Barna si nu a ratat nicio ocazie sa isi tradeze limitele profesionale.

Tupeul si aroganta sunt singurele trasaturi pentru care pot sa imi imaginez ca a fost promovat un astfel de personaj. De aceea, informatia ca Sorin Blejnar si seful Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, sunt anchetati si cercetati de procurorii DNA in dosarul coruptiei din vami ar trebui privita ca o tema de distractie pentru sesonul estival, cand zapuseala ar putea sa agraveze senzatia de foame a celor carora li s-au taiat salariile si nu le-au fost majorate la loc dupa cum li se promisese.

A-ti imagina ca seful ANAF, Sorin Blejnar, a primit mita si a instrumentat acte de coruptie, a organizat un sistem mafiot de colectare a spagii din vami si de la firmele din tara, asa cum ar putea sa ne faca sa credem dosarul deschis de procurorii DNA, care vor sa cerceteze daca sunt adevarate declaratiile mai multor vamesi arestati care au spus ca Blejnar lua mita - este o copilarie si o naivitate fara margini. Una nepermisa pentru orice locuitor inteligent al acestor meleaguri stravechi.

Nu va amintiti declaratiile fara numar ale unor persoane anchetate si cercetate in acelasi dosar, care toate il indicau pe Blejnar drept capul sistemului? Ce s-a intamplat dupa aceea? Nimic, evident. Va amintiti cum s-a incurcat Blejnar insusi in explicatii, cand a trebuit sa dea socoteala despre cazul Baaklini?

Atunci seful ANAF a recunoscut fara sa vrea ca a intervenit in dosar, interesandu-se dincolo de limitele pe care ar fi trebuit sa i le impuna profesia si functia. Urmarea? Premierul Boc l-a felicitat pentru anduranta in lupta cu politicienii. Buuun!

Sorin Blejnar neaga acum ca ar fi adevarata informatia care ne spune ca este cercetat si anchetat de catre procurorii DNA. Singura mare, uriasa problema este de unde stie si cum poate Sorin Blejnar sa ne ASIGURE ca NU ESTE si NU VA FI cercetat in dosarul arestarilor din vami?

O intrebare decenta ar fi sa ne spuna de unde stie domnia sa atat de sigur acest lucru? Sunt convins ca pariaza si el pe independenta Justitiei noastre si asta il face sa isi parieze si viata pe nevinovatia sa. Sau pur si simplu cineva l-a asigurat de asta. Sau s-a asigurat singur.

Si tot jurandu-se ca nu este si nu va fi anchetat si cercetat ca faptuitor, Sorin Blejnar ajunge la principalul vinovat al intregului scandal - Victor Ponta. Identificand vinovatul cu o agilitate de reptila pradatoare, seful ANAF arunca pe piata alt motiv numai bun pentru care ar trebui sa fie demis - amenintari pe fata la adresa unui politician.

"Am ascultat aberatiile lui Ponta. E o pozitie izvorata din faptul ca simte ca se strange latul pentru ilegalitatile pe care le-a facut. Imi rezerv dreptul de a-l da pe Ponta in judecata. Acuzatiile sunt doar in imaginatia domnului Ponta, acest domn care ar face bine sa se prezinte la ANAF nu cu mainile in buzunar, ci cu acte ca sa demonstreze de unde a avut 200.000 de euro ca sa se plimbe cu masinile (...) si sa se rastoarne de vreo doua ori cu masinile pe la competitii.

Incearca sa puna presiune pe angajatii nostri. A fost la ANAF ca face obiectul unor verificari care provin din 2007-2009. Sunt angajati ai institutiei noastre asupra carora Ponta face presiuni intimidandu-i" - Sorin Blejnar la Realitatea TV.

Oare unde pe lumea asta seful Fiscului face asemenea declaratii si apoi ramane in functie, daca nu cumva aduce dovezi a doua zi care sa-i sustina declaratiile. Insa Blejnar nici macar nu este la prima astfel de abatere. Tot ce va ramane in urma vor fi acuzatiile aruncate. Si distractia pe care un "nebun" o face pe canicula.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Sorin Blejnar DNA coruptie, #Blejnar spaga vami, #Blejnar acuzatii Ponta , #ANAF