Vin ninsorile! ANM a emis doua coduri galbene si o informare de vreme rea

Marti, 13 Februarie 2018, ora 14:27
17464 citiri
Vin ninsorile! ANM a emis doua coduri galbene si o informare de vreme rea
Foto: Arhiva Ziare.com

ANM a emis, marti, doua avertizari de tip cod galben de ninsori abundente.

Primul cod este valabil in judetele Caras Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Valcea, Gorj si Mehedinti.

Atentionarea meteo intra in vigoare marti, de la ora 22:00, fiind valabila pana miercuri dimineata, ora 11:00.

Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, local viscolite si depunere de strat consistent de zapada.

"In cursul noptii de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, apoi si in cei de Curbura, precum si in zona deluroasa din Banat, Oltenia si Muntenia vor fi ninsori insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 50...55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa", informeaza ANM.

De asemenea, tot marti intra in vigoare o informare meteorologica valabila de la ora 20:00 pana joi, 15 februarie, ora 15:00.

Fenomenele vizate sunt pricipitatii in extindere, moderate si local insemnate cantitativ, inclusiv intensificari ale vantului.

Potrivit ANM, precipitatiile vor cuprinde toata tara: in sud si in est va ploua si se vor cumula local 15...20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25...30 l/mp; in Dobrogea si in Campia Romana vor predomina ploile, in timp ce in Campita de Vest vor fi semnalate precipitatii mixte. In restul tarii va ninge, iar zapada se va depune, in special in zonele montane si submontane.

De miercuri seara, precipitatiile se vor restrange in parte de est a tarii, dar si in nord-est.

"Vantul se va intensifica temporar in majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45...55 km/h in sud, in centru si in est, iar la munte peste 70...80 km/h, astfel ca ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea scazuta. Vor fi conditii pentru depuneri de polei sau ghetus", mai precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Cod galben de ninsori pentru alte 14 judete, valabil de miercuri pana joi

Al doilea cod galben este valabil in perioada 14 februarie (11:00) - 15 februarie (11:00), in alte 14 judete din tara.

Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, local viscolite, si depunere de strat consistent de zapada.

Atentionarea meteorologica este valabila pentru judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Harghita, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Arges, Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita.

"In intervalul mentionat, ninsori temporar insemnate cantitativ (in general 20...25 l/mp) cu depunere de strat de zapada consistent vor fi in estul Carpatilor Meridionali, in Carpatii Orientali, in cea mai mare parte a Moldovei si local in nordul Munteniei. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 45...50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, in special in Carpatii de Curbura, cu rafale de peste 70 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa", a transmis ANM.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#cod galben ninsoare Romania, #atentionare meteo zapada , #meteo