Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bucurestenii, impacientati de mirosul apei de la robinet. E periculoasa pentru sanatate? Iata ce spune Apa Nova

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, ora 15:25
18235 citiri
Bucurestenii, impacientati de mirosul apei de la robinet. E periculoasa pentru sanatate? Iata ce spune Apa Nova
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multi bucuresteni au observat ca miercuri, in jurul pranzului, apa de la robinet avea un miros intens de clor. Ba chiar irita ochii si caile respiratorii, au scris pe retelele de socializare mai multi oameni. Asa se face ca, in foarte scurt timp, au inceput sa circule pe Internet mesaje care-i indemnau pe bucuresteni sa nu bea apa din reteaua publica si sa isi anunte de urgenta si apropiatii cu privire la faptul ca aceasta reprezinta un pericol. Apa Nova a dezmintit zvonul si a spus ca apa nu e periculoasa.

Mesajul care a pus pe jar o multime de bucuresteti suna astfel:

"Apa Nova a informat ca, in urma unui incident (nu a mentionat de ce tip, chimic sau biologic), au fost nevoiti sa foloseasca cea mai mare cantitate de clor permisa de lege si m-a sfatuit SA NU DAM COPIILOR APA DE LA ROBINET si sa nu gatim cu ea in urmatoarele 48 de ore! Avertizarea este valabila pentru tot Bucurestiul, asa ca puteti sa ii informati si pe cei apropiati si pe cei mai putin apropiati".

De buna credinta, ingrijorati cu privire la siguranta celorlalti, oamenii au inceput sa distribuie mesajul si sa il amplifice, sporind sentimentul de panica.

Ca sa aflam daca intr-adevar asa stau lucrurile, am sunat la call center-ul societatii Apa Nova, care furnizeaza apa potabila in Capitala. Operatoarea ne-a spus ca, intr-adevar, cantitatea de clor din apa a fost mai mare decat de obicei, miercuri dimineata, dar ca nu s-au depasit limitele admise.

"E o chestiune care tine de apele raurilor Arges si Dambovita, pe care noi le captam. Am aplicat o cota de clor mai mare, dar nu peste cea admisa. Parametrii sunt normali. Doar ca exista un miros mai pronuntat de clor.

S-a procedat asa pentru ca apele respective, din cauza topirilor bruste de gheata si zapada, au produs o incarcare mai mare a raurilor si deprecierea temporara a apei raurilor a fost compensata prin masuri de tratare. Dar totul este in parametri. Totul este normal.

In plus, din informarea pe care am primit-o deja, mirosul de clor este in scadere si va disparea in dupa-amiaza zilei de astazi", ne-a explicat reprezentanta Apa Nova.

Pana cand problema se va rezolva, aceasta ne-a sfatuit sa lasam apa de la robinet, pret de cateva minute, intr-un recipient, inainte sa o bem. Motivul: asa se va risipi mirosul de clor.

UPDATE In ciuda declaratiilor de peste zi ale Apa Nova, miercuri seara, tarziu, Ministerul Sanatatii a avertizat bucurestenii sa NU foloseasca apa de la robinet pentru baut, gatit si spalat, cel putin 48 de ore.

Avertizarea Ministerului Sanatatii si explicatiile pentru faptul ca in Bucuresti apa nu mai e potabila

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#apa clor Apa Nova, #pericol apa canal Veolia, #pericol apa robinet Bucuresti , #administratia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Pai daca zvonul a aparut pe feisbuc, atunci, cu siguranta, e