Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > meteo
A   A   A

Un nor de praf saharian ajunge astazi in Romania - la ce sa ne asteptam

Un nor de praf saharian ajunge astazi in Romania - la ce sa ne asteptam
Foto: Arhiva Ziare.com
O masa de aer incarcata cu particule de praf din Sahara va afecta tara noastra, in zilele urmatoare, insa meteorologii dau asigurari ca romanii nu au de ce sa isi faca probleme.

Meteorologii anunta ca norul de praf saharian va ajunge marti in Romania. Prezenta acestuia va putea fi observata mai ales in regiunile vestice, nord vestice si la munte.

"In perioada 23-28 aprilie circulatia aerului preponderent din sector sudic va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcata cu particule de praf de origine sahariana, inspre sudul, estul si centrul Europei", a declarat meteorologul de serviciu al ANM pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca in tara noastra concentratia particulelor de praf va fi redusa.
"In aceasta perioada va ploua temporar in regiunile de la sud si vest de tara noastra, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel incat concentratia particulelor de praf care urmeaza sa ajunga deasupra Romaniei va fi redusa", a precizat meteorologul.

Depunerile din tara noastra vor putea fi observate in zonele si intervalele cu ploaie, cel mai probabil marti si in noaptea de marti spre miercuri, in regiunile vestice, nord vestice si la munte, iar spre finalul saptamanii, mai ales in jumatatea de vest a tarii.

In aceste conditii, este posibil ca oamenii sa isi gaseasca masinile murdare din cauza prafului rosiatic.

Iata cand a mai au mai ajuns in Romania astfel de nori cu praf saharian:

Facebook ShareTweet
 Marti, 23 Aprilie 2019, ora 12:32
 Autor:Andreea Ghinea

 Articol citit de 8833 ori

Citeste si: