Un barbat din Predeal dadea retete si trimiteri ca un medic, desi e programator IT UPDATE

Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 10:46
6154 citiri
Un barbat din Predeal dadea retete si trimiteri ca un medic, desi e programator IT UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Un programator IT din Predeal imbraca halatul alb si ia locul unui medic de familie, sotia sa, atunci cand aceasta nu poate ajunge la cabinet.

Barbatul recunoaste ca nu a facut nicio ora de Medicina si ca nu ar avea ce sa caute in cabinet in locul sotiei sale.

"Pot face bilet de trimitere, pot face reteta, dar identica cu cea de luna trecuta, pe cate luni doriti, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile reteta, dar fara sa schimb tratamentul, medicatia", a spus barbatul cand era filmat cu camera ascunsa de o echipa a postului Digi24.

Pacientii stiu ca barbatul nu este medic, ci doar ii tine locul sotiei, dar nu sunt deranjati de acest lucru.

"Avem incredere, pentru ca tratamentul nostru, al meu si al sotului, este acelasi, pe care il luam luna de luna. Nu stiu unde lucreaza, dar medic sigur nu este", a spus o pacienta.

Dupa ce Politia a fost alertata de jurnalistii Digi24, s-a descoperit ca in ultimele noua zile barbatul a dat peste doua sute de bilete de trimitere, retete compensate si prescriptii medicale.

Intrebat daca i se pare normal ce se intampla, barbatul a spus ca nu, dar ca nu gasesc medic inlocuitor.

"Nu, nu mi se pare normala, dar... (De ce credeti ca nu este normala? - n.red.) Pentru ca (sic!) calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normala, dar exista o explicatie: Trebuie un medic inlocuitor, pe care nu-l putem gasi", a spus Marius Hirseanu, care este programator IT.

Politistii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fara drept a unei profesii si fals in inscrisuri, sub semnatura privata.

UPDATE "Pe rolul Parchetului a fost inregistrat un dosar penal in care se fac cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati in concurs cu infractiunea de fals in inscrisuri oficiale.

Se efectueaza cercetari cu privire la eliberare de prescriptii medicale intr-un canbinet de medicina a familiei, respectiv autenticitatea semnaturilor de pe acestea si calitatea de medic a persoanei care le-a eliberat. Pana la acest moment, verificam peste 40 de bilete de trimitere pentru servicii clinice, 18 retete cu regim special compensate si 146 prescriptii medicale", a declarant, pentu Mediafax, Catalin Moraru, purtator de cuvant Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov a efectuat, joi, un control la un cabinet de medicina de familie din Predeal, unde sotul unui medic, IT-ist de profesie, i-ar tine locul acesteia si chiar ar elibera retete pentru pacienti cu parafa acesteia.

Purtatorul de cuvant al DSP Brasov, Anca Batiu, a declarat, pentru Agerpres, ca obiectul verificarilor desfasurate de institutie este de a se constata daca respectivul cabinet functioneaza sau nu, atributii principale de verificare in aceasta speta avand Casa de Asigurari de Sanatate, Colegiul Medicilor si Inspectoratul de Politie Judetean Brasov.

Si presedintele Colegiului Medicilor Medicilor Brasov, dr. Gabriel Moraru, a precizat ca institutia se va autosesiza si va demara o ancheta.

Dr. Moraru a precizat ca, pana in prezent, Colegiul Medicilor Brasov nu a fost sesizat in legatura cu acest caz si ca nu a avut cunostinta de existenta unor probleme privind respectivul cabinet de medicina de familie de la Predeal, desi ar fi fost normal ca eventualii pacienti nemultumiti sa se adreseze si Casei de Asigurari, si Colegiului Medicilor Brasov, organism care reglementeaza activitatea profesionala a medicilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#programator IT eliberat retete, #programator IT sotie medic , #medici