Tot nu vine iarna: Avem temperaturi cu 10 grade peste normal - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 15:28
6926 citiri
Tot nu vine iarna: Avem temperaturi cu 10 grade peste normal - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Urmeaza aproape doua saptamani cu temperaturi foarte ridicate, meteorologii anuntand chiar si cu 10 grade mai mult fata de normalul perioadei pentru intervalul 11-24 noiembrie. Doar in ultimele doua zile din saptamana viitoare (in weekendul cu alegerile prezidentiale - turul doi) temperaturile vor fi putin mai scazute.

Banat

Incepand din 12 noiembrie, temperaturile se vor situa peste cele climatologic specifice in aceasta perioada din an. Astfel, maximele vor fi intre 17 si 20 de grade. O scadere a temperaturilor este estimata dupa data de 22 noiembrie, insa vremea va ramane usor mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in perioada 12-13 noiembrie si dupa 20 noiembrie.

Crisana

In mare parte a intervalului de prognoza (perioada 12-21 noiembrie) valorile de temperatura se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele se vor incadra intre 16 si 20 de grade. Pentru ultimele zile ale intervalului, este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea vor ramane in general peste mediile multianuale.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in cea de-a doua saptamana de prognoza.

Transilvania

Incepand din 12 noiembrie si continuand in cea mai mare parte a intervalului, temperaturile se vor situa peste cele climatologic specifice in aceasta perioada din an. Astfel, maximele vor fi intre 13 si 18 grade. O scadere a temperaturilor este estimata dupa 21 noiembrie, insa vremea va ramane usor mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in jurul datei de 13 noiembrie si din nou dupa 20 noiembrie.

Maramures

In mare parte a intervalului de prognoza (perioada 12-21 noiembrie) valorile de temperatura se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor incadra intre 14 si 18 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta, este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea vor ramane in general peste mediile multianuale.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in jurul datei de 13 noiembrie si din nou dupa 19 noiembrie.

Moldova

In cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decat ar fi normal in luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor incadra, in medie, intre 12 si 17 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere de temperatura, determinand valori apropiate si posibil chiar usor peste cele climatologic specifice.

Ploi in general slabe, cu caracter local, se vor semnala in jurul datei de 14 noiembrie si posibil dupa 20 noiembrie.

Dobrogea

In cea mai mare parte a intervalului, vremea se va mentine mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu variatii nesemnificative de la o zi alta. Astfel, maximele diurne se vor incadra, in medie, intre 16 si 22 de grade. Dupa data de 22 noiembrie, este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau usor peste cele climatologic specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea de aparitie a ploilor fiind mai ridicata doar spre finalul celor doua saptamani de prognoza.

Muntenia

In cea mai mare parte a intervalului, pana pe 21 noiembrie, valorile se vor situa cu mult peste cele normale in luna noiembrie, cu pana la 8...10 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor incadra, in medie, intre 17 si 21 de grade, iar minimele intre 6 si 11 grade, cu valori mai mici doar in noaptea de 11/12 noiembrie.

O racire a vremii este estimata a se produce incepand din 22 noiembrie, totusi, valorile termice vor fi inca usor mai mari decat cele obisnuite in ultima decada de noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi cu caracter local va fi mai ridicata in jurul datei de 13 noiembrie si dupa data de 20 noiembrie, insa regimul pluviometric se va mentine deficitar pentru mare parte a regiunii.

Oltenia

In cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatura se vor situa peste normele climatologic specifice in luna noiembrie. Astfel, maximele se vor incadra intre 14 si 18 grade. Abaterea pozitiva a valorilor minime fata de normalul perioadei va fi semnificativa, acestea urmand a se incadra intre 7 si 11 grade, mediat regional, cu exceptia noptii de 11/12 noiembrie, cand se vor inregistra temperaturi mai mici. O racire a vremii este estimata a se produce dupa data de 21 noiembrie, insa temperaturile vor ramane in general usor peste mediile multianuale.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in jurul datei de 13 noiembrie si din nou dupa 19 noiembrie.

La munte

Vremea se va mentine cu mult mai calda decat in mod obisnuit in luna noiembrie, in cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatura atat ziua, cat si noaptea. Astfel, vor fi valori, in medie, de 5...10 grade ziua si 1...6 grade noaptea.

Exceptie vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de inghet in dimineata de 12 noiembrie. Dupa data de 21 noiembrie, este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa inca usor peste cele climatologic specifice perioadei.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 13-14 noiembrie si dupa data de 20 noiembrie.

A.G.

Cum va fi vremea în aprilie. Săptămâna în care va ploua excesiv
Cum va fi vremea în aprilie. Săptămâna în care va ploua excesiv
Meteorologii anunță vineri, 29 martie, că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#prognoza meteo doua saptamani, #prognoza meteo noiembrie, #prognoza meteo , #meteo