Teodorovici inca nu stie de cand va creste salariul minim: Decidem daca de la 1 decembrie sau 1 ianuarie

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 14:24
5828 citiri
Teodorovici inca nu stie de cand va creste salariul minim: Decidem daca de la 1 decembrie sau 1 ianuarie
Foto: Arhiva Ziare.com

Au mai ramas doar trei zile pana la 1 decembrie, iar Guvernul inca nu s-a decis de cand va majora salariul minim brut pe economie.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca o decizie in acest sens va fi luata in zilele urmatoare.

"Inca nu s-a mutat (de la 1 decembrie la 1 ianuarie, majorarea salariului minim pe economie - n.red.) . Este o decizie in curs. Erau cele doua date - 1 decembrie si 1 ianuarie - si se va lua o decizie in Guvern, in urmatoarele zile", a afirmat Eugen Teodorovici, marti.

Ministrul Finantelor a dat de inteles vineri, la Guvern, ca salariul minim nu va mai creste de la 1 decembrie, asa cum anuntase prim-ministrul Viorica Dancila, majorarea urmand sa se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.

Mai exact, intrebat vineri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, daca majorarea salariului minim este prinsa in proiectul de buget pe anul viitor, ministrul Finantelor a confirmat acest lucru, dar a precizat ca data de la care va fi majorat trebuie sa fie o decizie a Guvernului, discutia vizand una dintre doua - 1 decembrie sau 1 ianuarie.

"E o discutie cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca si principiu si corect e corect ca in timpul jocului regulile sa fie schimbate cat mai putin si invocand mereu acea predictibilitate pe care trebuie sa o respectam, trebuie sa aratam mediului de afaceri ca suntem un partener serios si care sprijina aceasta zona a economiei, intelegand cu totii, mai ales cei de stanga, ca un mediu economic puternic este cel care iti asigura si redistribuirea unei parti a veniturilor catre partea mai putin fericita a populatiei. Este o logica, zic eu, de baza", a adaugat Teodorovici.

Oficialul de la Finante a indicat ca mai este nevoie de "cateva puncte de vedere, avize" pentru majorarea salariului minim. Chestionat daca salariul minim va fi majorat, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, ministrul Finantelor a raspuns: "Categoric".

Guvernul a adoptat, pe 9 noiembrie, ordonanta de urgenta care prevede modificarea Codului Muncii si introduce definitia de salariu minim diferentiat. Dupa publicarea OUG in Monitorul Oficial, Executivul urmeaza sa aprobe o hotarare in care care sa fie mentionate sumele.

Salariul minim brut ar urma sa creasca de la 1.900 de lei pe luna, cat este de la inceputul acestui an, la 2.080 de lei pe luna, pentru toti angajatii, cu exceptia persoanelor cu studii superioare sau cu minimum 15 ani vechime, pentru care este stabilit nivelul de 2.350 de lei pe luna.

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dancila a anuntat ca este posibil ca salariul minim sa fie majorat de la 1 decembrie. "Am discutat cu sindicatele. Vom vedea daca e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie", a precizat seful Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#salariu minim 1 decembrie, #majorare salariu minim 1 ianuarie 2019 , #salariu minim pe economie
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Pai de salarii parca se ocupa olgutza, nu-i asa mai discoman?