Seful unui supermarket sustine ca i s-ar fi cerut sa vanda carne expirata spalata cu detergent (Video)

Marti, 29 Martie 2016, ora 13:47
8042 citiri
Seful unui supermarket sustine ca i s-ar fi cerut sa vanda carne expirata spalata cu detergent (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful unui magazin Profi din centrul Aradului sustine ca superiorii i-ar fi cerut sa vanda carne expirata, spalata cu detergent si otet.

Pentru ca a refuzat a fost suspendat din functie, el sesizand Politia, Protectia Consumatorilor, DSVSA si ITM Arad. Conducerea supermarketului neaga insa astfel de practici si spune ca barbatul a creat "o situatie tensionata", care se va rezolva in instanta.

Ciprian Emanuel Gabor a declarat, marti, pentru News.ro, ca el si alti zece angajati ai unitatii au depus sesizari la Politie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), prin care acuza abuzuri din partea unor superiori.

Gabor, care zilele trecute a fost suspendat din functie, sustine ca neintelegerile cu superiorii au aparut in momentul in care acestia au incercat sa ii impuna sa vanda produse expirate, iar el s-a opus. El sustine ca i s-a cerut sa vanda carne expirata, spalata cu otet si detergent, iar pentru ca a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajatilor.

"Pentru ca am refuzat sa vand carne expirata, s-au facut presiuni pe angajati de catre seful meu direct, sa accepte sa vanda carnea, iar daca eu reactionez sa ii anunte pe el, ca ma va pune la punct. Cu alta ocazie, directorul zonal mi-a reprosat ca am aruncat carnea expirata si nu am facut precum la alte magazine ale noastre, sa o spal cu otet si detergent CIF", a declarat Gabor.

El sustine ca seful sau, directorul zonal, i-ar fi solicitat si sa reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, toba sau sunca, insa a refuzat.

"Seful meu direct mi-a spus ca si lui i-au fost cerute aceste lucruri de catre director regional", mai spune Gabor.

El a depus o plangere la Politia Arad, alaturi de alti zece angajati ai magazinului, adica aproximativ jumatate din personal.

Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autoritatilor si alte presupuse nereguli, sustinand ca marfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi insotite de toate documentele necesare.

"Toata marfa care vine in magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este insotita doar de un aviz, fara a avea un certificat de conformitate, asa cum ar trebui. Am avut clienti care cumparau mai multa marfa si mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut", sustine barbatul.

La ITM Arad, el si ceilalti zece angajati au sesizat, intre altele, ca nu le-au fost platite orele suplimentare incepand cu iulie 2015.

"Eu am acumulat 1580 de ore suplimentare neplatite, pentru care as avea de incasat peste 15.000 de lei. Nu am avut liber niciun weekend, dar nu am fost platit. Am sesizat si ca nu sunt calculate corect orele lucrate pe timp de noapte. In sustinerea afirmatiilor mele stau inregistrarile camerelor de supraveghere din magazin. Se vede clar cand am intrat la serviciu si cand am plecat toti angajatii", a declarat Gabor.

Gabor a adaugat ca el si ceilalti zece angajati au solicitat Primariei Arad autorizatie pentru un protest de strada, asteptand raspuns in acest sens.

Conducerile CJPC, DSVSA si ITM Arad au confirmat, pentru News.ro, ca se fac cercetari in acest caz, dupa ce au fost depuse petitii de catre 11 angajati.

Directorul de comunicare al Profi Romania, Gabriel Paslaru, a negat practicile mentionate de catre Gabor, declarand, pentru News.ro, ca se asteapta ca verificarile autoritatilor sa demonstreze "care este situatia reala".

"Ne bucuram ca au depus plangeri, pentru ca se va demonstra care este situatia reala. Alti angajati ai magazinului ne-au reclamat grave abuzuri din partea sefului de magazin (Gabor, n.r.), care sunt intemeiate, astfel ca l-am suspendat din functie, iar acum el raspunde in acest fel. Intreaga problema se va rezolva in Justitie. El este cel care a creat o situatie tensionata in acest magazin", a declarat Paslaru, adaugand ca angajatii care il sustin pe seful suspendat "au fost indusi in eroare".

UPDATE Compania Profi respinge insa aceste acuzatii.

"Mai multi angajati ai acelui magazin au reclamat recent ca seful unitatii comite abuzuri grave si nu respecta procedurile PROFI. Am declansat o ancheta interna preliminara din care a rezultat ca reclamatiile sunt fondate, ca acel angajat aplica aleator o serie de reguli, inclusiv unele elementare, cum ar fi raportarea orelor suplimentare efectuate de angajati, astfel incat acestea sa poata fi platite conform legii.

Compania a decis suspendarea sa din functie, iar in momentul cand a aflat hotararea, el a inceput o serie de actiuni ilegale care merg de la dezinformari scandaloase si pana la exercitarea de presiuni asupra angajatilor care nu s-au alaturat protestului sau. Presiunile au degenerat chiar si in amenintari fizice la adresa lor. Situatia se va rezolva in justitie.

PROFI respinge afirmatiile denigratoare nefondate privitoare la activitatea sa avand in vedere ca siguranta alimentara este prima prioritate a magazinelor PROFI. Apreciem faptul ca vor urma controale de la diversele institutii sesizate de seful de magazin, deoarece consideram ca astfel se va dovedi o data in plus falsitatea declaratiilor sefului de magazin, si ca magazinele noastre respecta clientii, angajatii si, nu in ultimul rand, legislatia in vigoare", se arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#carne veche Profi, #carne spalata detergent Profi , #consumatori