Roxana Wring (USR) a castigat procesul cu viceprimarul Aurelian Badulescu, care e bun de plata

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 08:43
5319 citiri
Roxana Wring (USR) a castigat procesul cu viceprimarul Aurelian Badulescu, care e bun de plata
Foto: Facebook/Roxana Wring

Presedintele USR Bucuresti si consilier general, Roxana Wring, a castigat procesul cu viceprimarul Aurelian Badulescu, care a jignit-o si calomniat-o.

Instanta a stabilit ca viceprimarul i-a incalcat drepturile privind onoarea, demnitatea si imaginea si ar trebui sa achite 5.000 de lei daune morale.

"Am castigat procesul cu Aurelian Badulescu, viceprimarul PSD al Capitalei! Anul trecut, dupa injurii repetate la adresa mea si mai ales dupa minciuni pe care le-a spus despre mine, l-am dat in judecata pe Aurelian Badulescu. Instanta a decis ca, prin declaratiile sale, viceprimarul PSD al Capitalei mi-a incalcat drepturile privind onoarea, demnitatea si imaginea", a anuntat, joi seara, pe pagina de Facebook, consilierul general Roxana Wring.

Sentinta pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 mai prevede ca Aurelian Badulescu trebuie sa achite consilierului USR daune morale in vaoare de 5.000 de lei.

"Am de gand sa-i donez imediat ce ii voi primi. Scriu aceste randuri ca sa va incurajez pe toti cei care ati fost sau sunteti supusi injuriilor si denigrarilor in spatiul public. Aparati-va drepturile in instanta!", a mai scris Wring pe Facebook.

Decizia poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

In iunie 2018, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, viceprimarul Aurelian Badulescu s-a ridicat si a inceput sa strige la consilierii USR care au votat impotriva unui proiect, numindu-i de mai multe ori "javre", "fraieri", "bulangii" si "animale".

"Bulangii, javre ce sunteti! Niste animale!", le-a spus Badulescu consilierilor USR.

Intrebat de jurnalisti de ce a avut aceasta reactie si de ce foloseste un astfel de limbaj la adresa consilierilor din Opozitie in fiecare sedinta de consiliu, viceprimarul a declarat ca isi asuma cuvintele pe care le-a spus.

"Asta este reactia mea, imi mentin punctul de vedere si merita. Eu imi asum ce fac. O data la patru ani, cetatenii municipiului Bucuresti pot sa ma mai trimita sau nu inca o data. Dar raportat la iesirea mea de acum, este una intemeiata, avand in vedere ceea ce a fost ca proiect pe ordinea de zi. Adica se discuta despre aducerea unei institutii de invatamant de nivel academic in Sectorul 4 pentru ca nu mai au unde sa invete. Vi se pare ca nu merita acest limbaj din partea mea?", a spus Badulescu.

Ulterior, Roxana Wring a declarat ca limbajul viceprimarului este plin de insulte, dar este si foarte agresiv, temandu-se ca de la violenta verbala sa se treaca la violenta fizica impotriva consilierilor generali USR.

"Derapajele viceprimarului Aurelian Badulescu sunt foarte grave pentru ca, dincolo de insulte, acest limbaj este deopotriva extrem de agresiv. Temerea mea este ca mai avem doar putin pana cand se va trece de la violenta verbala la violenta fizica impotriva consilierilor USR. In aceste conditii, Gabriela Firea este obligata sa ia atitudine. Este, in fond, sefa politica a lui Aurelian Badulescu si, daca nu ii retrage sprijinul politic, inseamna ca ea insasi gireaza si consimte la acest limbaj ofensator si agresiv.

Mai mult, inseamna ca Gabriela Firea insasi il incurajeaza de fapt pe Aurelian Badulescu sa ni se adreseze in acesti termeni, in speranta ca ne va intimida si ne va face mai putin vocali in sedintele de consiliu. Nesimtirea nu e fapta penala. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sanctionata", a precizat atunci Roxana Wring.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Wring castigat proces Badulescu , #administratia