Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Procesiune catolica duminica in Bucuresti - restrictii de trafic

Duminica, 29 Martie 2015, ora 08:19
3835 citiri
Procesiune catolica duminica in Bucuresti - restrictii de trafic
Foto: Catholica.ro

Credinciosii romano-catolici, preotii, calugarii si calugaritele din comunitatile religioase locale vor participa la procesiunea de Florii organizata in Capitala, duminica, in aceeasi zi fiind celebrata si Ziua Mondiala a Tineretului.

Procesiunea de Florii, prezidata de IPS Ioan Robu (foto), arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, va incepe la ora 14.00, cu un moment de rugaciune si binecuvantare a ramurilor, in Piata Mons. Vladimir Ghika, de langa Biserica Franceza Sacre Coeur.

Credinciosii si preotii, cu ramuri in maini, vor porni apoi spre Catedrala romano-catolica Sfantul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cantand imnuri inchinate Mantuitorului. Tinerii care vor deschide procesiunea vor purta Crucea Zilei Mondiale a Tineretului, se arata intr-un comunicat de presa al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB).

La sfarsitul procesiunii, in jurul orei 15.00, in Catedrala Sfantul Iosif va fi celebrata Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, prezidata de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Potrivit sursei citate, Duminica Floriilor este ca o poarta de intrare in Saptamana Sfanta, care uneste triumful lui Hristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim - eveniment in amintirea caruia are loc procesiunea pe strazile orasului si vestirea Patimirii Mantuitorului, la Sfanta Liturghie.

Pentru credinciosii catolici, participarea la procesiunea si la Sfanta Liturghie din aceasta duminica este un prilej de marturisire a credintei si de unitate cu totii crestinii catolici din Romania si din lumea intreaga, a precizat sursa citata.

Ziua Mondiala a Tineretului

Tot in Duminica Floriilor, in Biserica Catolica se celebreaza si Ziua Mondiala a Tineretului, instituita de papa Ioan Paul al II-lea in 1985 si ajunsa in acest an la cea de a XXX-a editie.

Cu aceasta ocazie, papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea intreaga un mesaj cu tema "Fericiti cei cu inima curata, pentru ca ei il vor vedea pe Dumnezeu".

Mesajul are scopul de a-i pregati pe tineri atat pentru celebrarea la nivel national a Zilei Mondiale a Tineretului, care in Romania va avea loc in 22-26 iulie, la Cluj-Napoca, cat si pentru celebrarea intalnirii la nivel mondial, care va fi gazduita de Polonia anul viitor.

"Aveti curajul sa fiti fericiti!", ii indeamna papa Francisc pe tineri in mesajul din acest an, amintindu-le ca adevarata fericire vine numai dintr-o inima curata.

"Fiecare dintre noi trebuie sa invete sa discearna ceea ce poate sa-i intineze inima. Daca e necesar sa acordam o atentie deosebita ocrotirii creatiei, puritatii apei, aerului si hranei, cu atat mai mult trebuie sa pastram in puritate ceea ce avem mai de pret: inima si relatiile noastre.

Aceasta ecologie umana ne ajuta sa respiram aerul proaspat care vine din lucrurile frumoase, din iubirea adevarata, dintr-o viata traita in sfintenie", se mai arata in mesajul transmis tinerilor de papa Francisc, citat in comunicatul ARCB.

Participantii la procesiunea de Florii vor merge pe prima banda de circulatie, iar traficului rutier va fi restrictionat pe traseu Biserica Franceza (str. Capitan Demetriade) - Statuia Aviatorilor - bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - strada G-ral Berthelot - Catedrala Sfantul Iosif, a anuntat Brigada Rutiera a Capitalei.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#procesiune catolica Florii Bucuresti , #Paste