Principalele surse de ingrijorare pentru romani sunt sanatatea si banii - Sondaj INSCOP

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 12:05
1971 citiri
Principalele surse de ingrijorare pentru romani sunt sanatatea si banii - Sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Majoritatea romanilor considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, cei mai multi fiind ingrijorati de posibilitatea inrautatirii starii de sanatate si a diminuarii veniturilor.

Astfel, 51,5% dintre respondenti sunt de parere ca directia este gresita (fata de 48,5% in septembrie), 35,9% considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna (fata de 42,3% in septembrie), iar 12,7% nu stiu sau nu raspund (fata de 9,2% in septembrie), conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevarul", in perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Inrautatirea starii de sanatate conduce in topul surselor de ingrijorare cu 23,3% dintre optiuni (fata de 18,4% in septembrie). Urmeaza diminuarea veniturilor, cu 16% dintre optiuni (fata de 18,6% in septembrie), posibilitatea unui conflict/razboi in zona, care ii ingrijoreaza pe 14,2% dintre respondenti (fata de 18,4% in septembrie) si cresterea preturilor, cu 13,1% dintre optiuni (fata de 9,7% in septembrie).

Potrivit sondajului, sunt ingrijorati de posibilitatea pierderii locului de munca 12,5% dintre romani (fata de 13,2% in luna septembrie). Urmeaza instabilitatea politica - 8,7% (fata de 10,5% in septembrie), posibilitatea producerii unor calamitati naturale cu 5,6% (fata de 5% in septembrie) si deteriorarea mediului inconjurator cu 1,5% dintre optiuni (fata de 2,6% in septembrie). Pe de alta parte, 4,1% dintre respondenti se declara ingrijorati de alte probleme, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre romani considera ca in Romania se traieste la fel ca in urma cu un an (fata de 50,3% in luna septembrie), 28,1% spun ca in tara noastra se traieste mai rau ca in urma cu un an (fata de 29% in luna septembrie), iar 19,5% apreciaza ca aici se traieste mai bine decat in urma cu un an (fata de 19% in luna septembrie). 2,6% dintre respondenti nu stiu sau nu raspund la intrebare (fata de 1,7% in luna septembrie).

Volumul esantionului a fost de 1.098 persoane, avand o eroare maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj romani surse ingrijorare, #sondaj INSCOP romani , #romani
Comentarii