Primarul Scripcaru a facut conferinta pe acoperisul teatrului, pentru a anunta ca nu-l deranjeaza glumele pe seama sa

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 23:39
3761 citiri
Primarul Scripcaru a facut conferinta pe acoperisul teatrului, pentru a anunta ca nu-l deranjeaza glumele pe seama sa
Foto: captura video

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a sustinut miercuri, alaturi de conducerea Teatrului Sica Alexandrescu, institutie finantata de municipalitate, o conferinta de presa pe acoperisul cladirii institutiei de cultura, in care a declarat ca nu l-au deranjat glumele care au circulat in mediul online dupa ce titlul unui spectacol din cadrul Festivalului International de Dramaturgie Contemporana a fost schimbat din "Scripcarul pe acoperis" in "Violonistul pe acoperis".

"Am venit sa demontez o abordare total eronata (...) Noi, fiecare, avem un nume in viata de zi cu si nu suntem vinovati ca ne numim intr-un fel sau altul, iar scriitori, artisti, oameni de cultura au initiat sau au facut o piesa de teatru care sa aiba legatura cu un nume. Eu ma numesc Scripcaru, piesa se numeste 'Scripcarul pe acoperis'", a afirmat edilul.

El a adaugat ca nu va lipsi de la reprezentatia piesei respective.

"Sincer, la inceput, am avut asa... Dar acum ma bucur ca am facut-o si, daca as lua-o de la capat, as face-o mai mare si cu mai mare impact", a marturisit directorul Teatrului Sica Alexandrescu, Viorica Geanta Chelbea.

Piesa de teatru "Scripcarul pe acoperis" de Joseph Stein, o reprezentatie a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, va inchide, in seara zilei de 23 noiembrie, editia a 30-a a Festivalului International de Dramaturgie Contemporana ce se va desfasura la Brasov, incepand din 17 noiembrie.

Programul evenimentului cuprinde spectacole ale unor teatre din tara si din Republica Moldova - Teatrul "Sica Alexandrescu" Brasov, Teatrul "Bulandra", Teatrul National "I. L. Caragiale", Teatrul "Metropolis" si Teatrul Evreiesc de Stat, din Bucuresti, Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau si Teatrul Szigligeti si Oradea.

Initial, organizatorii au prezentat in program piesa cu numele "Violonistul pe acoperis", in timp ce, in traducerea in engleza a fost folosit termenul originar, de "fiddler", ceea ce starnit comentarii si chiar glume in mediul virtual.

Bugetul de anul acesta al Festivalului, asigurat de municipalitate, se ridica la 400.000 de lei. Biletele pentru cele sapte spectacole vor fi puse in vanzare incepand de vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#George Scripcaru acoperis teatru titlu piesa , #administratia
Comentarii