Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > primaria
A   A   A

Primarul din Galati isi doneaza salariul pe martie, pentru cumpararea de materiale sanitare

Primarul din Galati isi doneaza salariul pe martie, pentru cumpararea de materiale sanitare
Foto: Arhiva Facebook/ Ionut Pucheanu
Primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, a anuntat, joi, ca-si doneaza salariul pe luna in curs, banii urmand a fi dirijati catre spitale pentru achizitia materialelor necesare in aceasta perioada. Totodata, edilul a anuntat achizitia a 14 ventilatoare din bugetul municipiului.

Primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa ca a decis sa-si doneze salariul aferent lunii martie.

"Am decis sa donez salariul pe luna in curs si sper ca toti colegii imi vor urma exemplul. Banii vor ajunge la spitale pentru achizitia materialelor necesare in aceasta perioada dificila", a spus primarul municipiului Galati.

Tot joi, edilul sef al Galatiului a anuntat, in contextul pandemiei, alocarea in regim de urgenta de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achizitia a 14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacientilor in stare grava, la Spitalul pentru Copii.
In total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezerva pentru materiale si dotari in lupta impotriva coronavirusului, avand la baza hotararile luate in Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta: ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container si echipamente pentru triaj la Spitalul "Buna Vestire", materiale sanitare etc.

In judetul Galati, potrivit Directiei Judetene de Sanatate Publica, sunt 3.870 de persoane in autoizolare la domiciliu si 92 in carantina institutionalizata.

Pana miercuri inclusiv, au iesit din autoizolare, dupa o monitorizare de 14 zile, 1.224 de persoane.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Martie 2020, ora 16:14

 Articol citit de 907 ori

Citeste si: