Primarul demis al Sibiului contesta in instanta ordinul privind incetarea mandatului sau

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 16:58
2646 citiri
Primarul demis al Sibiului contesta in instanta ordinul privind incetarea mandatului sau
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul demis al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat, miercuri, ordinul prefectului privind incetarea mandatului sau si a cerut magistratilor sa dispuna suspendarea executarii acestuia. Cele doua dosare se afla pe rolul Tribunalului Sibiu.

Reprezentantii Tribunalului Sibiu au anuntat ca, miercuri, primarul demis al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat ordinul prefectului Adela Muntean privind incetarea mandatului.

Pe rolul Tribunalului Sibiu, Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, s-au inregistrat dosarele 2075/85/2019 si 2080/85/2019.

Primul dosar are ca obiect "Constatare nulitate Ordin nr. 262/03.07.2019", partile implicate fiind, in calitate de contestator, Astrid Fodor, iar ca intimati Institutia Prefectul Judetului Sibiu Si prefectul judetului Sibiu - Muntean Maria Adela.

"Prin contestatia formulata impotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea incetarii, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Institutia Prefectului Judetul Sibiu, si Prefectul Judetului Sibiu - Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca in baza probatoriului ce va fi administrat, instanta sa dispuna: Constatarea nulitatii Ordinului nr. 262/03.07.2019, intrucat este emis in mod nelegal; Repunerea partilor in situatia anterioara cu plata indemnizatiei cuvenite incepand cu data emiterii ordinului si pana la reluarea functiei de primar al Municipiului Sibiu si cheltuieli de judecata", a transmis Tribunalul Sibiu.

Sursa ciata a precizat ca dosarul nr. 2080/85/2019 are ca obiect "suspendare executare act administrativ - Ordinul nr. 262/03.07.2019".

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, in 3 iulie, ordinul privind incetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta a fost declarata in incompatibilitate, printr-o sentinta definitiva a Inalte Curti de Casatie si Justitie. Fodor a facut parte, pe vremea cand era viceprimar, din consiliile de administratie a doua unitati de invatamant.

Atributiile sale au fost preluate de viceprimarul FDGR al municipiului Sibiu, Corina Bokor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Astrid Fodor instanta, #Astrid Fodor primar Sibiu , #primaria