Primarul Baluta face referendum pentru incineratorul de deseuri din Sectorul 4

Joi, 29 August 2019, ora 14:51
5306 citiri
Primarul Baluta face referendum pentru incineratorul de deseuri din Sectorul 4
Foto: Facebook/Daniel Baluta

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, anunta declansarea unui referendum local privind amplasarea incineratorului de deseuri in Sectorul 4, asa cum a decis Primaria Capitalei. El cere organizarea consultarilor populare si in localitatile invecinate: Jilava, Berceni si Popesti Leordeni.

"Decizia e numai a oamenilor! Da, trebuie sa punem in aplicare directivele europene in privinta managementului deseurilor. Da, municipalitatea trebuie sa caute solutii tehnice pentru a gestiona in mod corect acest aspect deosebit de important pentru sanatatea familiilor noastre. Da, investitiile in acest domeniu sunt obligatorii!

Dincolo de toate acestea, insa, oamenii sunt cei care trebuie sa decida, in cunostinta de cauza, ce este bine pentru ei", a scris primarul Sectorului 4 pe pagina sa de Facebook.

El spune ca, in cursul lunii septembrie, voi incepe procedurile pentru declansarea unui referendum local, in urma caruia comunitatea sa decida in privinta amenajarii in Sectorul 4 a statiei de distrugere a deseurilor ce nu pot fi valorificate.

"De asemenea, voi solicita Consiliului Judetean Ilfov sa declanseze acelasi fel de procedura si in localitatile invecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni si Popesti Leordeni, pentru ca orice se intampla la noi, este important si pentru ei", incheie Baluta.

Consiliul General a adoptat, marti, Master Planul pentru sistemul de management integrat al deseurilor pentru Bucuresti. Documentul propune construirea unui incinerator de deseuri cu o capacitate de 235.000 de tone pe an, care va arde deseurile ce ajung acum la groapa de gunoi si va produce energie electrica si termica.

Incineratorul ar urma sa fie construit in interiorul orasului, in locul CET Progresul din Sectorul 4.

Valoarea investitiei ar fi de 146 milioane de euro, iar instalatia de tratare a deseurilor ar urma sa fie functionala pana in 2023. Daca master planul va fi respectat, se estimeaza ca doar 13% din cantitatea de deseuri generata de oras va fi depusa la groapa, fata de 73% in prezent.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Baluta referendum incinerator deseuri, #incinerator deseuri Bucuresti , #primaria