Patronul Cerealcom da in judecata statul, pentru scandalul cu aflatoxina

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 23:10
2391 citiri
Patronul Cerealcom da in judecata statul, pentru scandalul cu aflatoxina
Foto: Arhiva

Patronul Cerealcom, Mihai Anghel, firma careia DSV Dolj i-a pus sechestru pe 11.000 de tone de porumb ce ar contine aflatoxina, spune ca da in judecata statul si cere daune de un milion de euro, dupa ce al doilea test a iesit negativ, seful DSV precizand insa ca se va face si o a treia analiza.

Omul de afaceri Mihai Anghel a declarat ca a fost facut un test nou la porumbul pe care Directia Sanitar-Veterinara Dolj a pus sechestru la finalul lunii martie pentru ca ar contine aflatoxina, iar rezultatul a fost negativ.

"Am cerut sa fac o noua analiza a porumbului pentru ca era dreptul meu, iar testul a fost facut la una dintre cele mai mari societati de contol al alimentelor din lume, la firma SDS. Rezultatul a indicat ca nu era prezenta aflatoxina", a declarat Mihai Anghel.

Patronul doljean a mai precizat ca va da in judecata statul si va cere daune de un million de euro.

"Am sa-i actionez in justitie pentru ca firma a fost foarte afectata. In primul rand, aveam in negocieri contracte pentru export, iar potentialii clienti s-au retras dupa acest scandal. De asemenea, aveam contracte in derulare si pentru ca s-a pus sechestru pe cantitatea respectiva nu am putut livra la timp sa ne onoram comenzile. Voi cere un million de euro", a declarat Mihai Anghel.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Dolj spun insa ca in aceasta situatie se va mai face un al treilea test la Laboratorul National de Referinta pentru a se stabili cu exactitate daca porumbul contine sau nu aflatoxina.

"Sechestrul s-a pus pentru ca noi am facut un test si rezultatul a iesit pozitiv. Asteptam acum o a treia analiza", a declarat Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

In 28 martie, inspectorii DSV Dolj au pus sechestru pe 11.000 de tone de porumb din depozitele firmei Cerealcom, din Bailesti, dupa ce rezultatele analizelor au indicat ca cerealele ar contine aflatoxina, autoritatile sanitar-veterinare afirmand ca porumbul era destinat exportului.

Andrei Butaru preciza atunci ca, daca rezultatul testului la aflatoxina pe care l-a comandat omul de afaceri Mihai Anghel va fi negativ, atunci va fi facuta o a treia serie de analize.

"La a treia analiza, daca rezultatul este pozitiv, atunci proprietarul nu va mai avea voie sa vanda porumbul. Eventual, il poate duce la vreo fabrica de spirt", a explicat Butaru.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare Dolj a mai spus ca porumbul provine din recolta de anul trecut si ca era destinat exportului, iar omul de afaceri le-ar fi spus autoritatilor ca pana acum nu a vandut nicio tona din acel lot.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#aflatoxina porumb, #rezultate teste aflatoxina, #Cerealcom aflatoxina porumb , #consumatori