Oameni blocati in propriile curti, dupa reabilitarea unei strazi din Suceava: "Zidul a ajuns la jumatatea geamului nostru"

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 19:33
9850 citiri
Oameni blocati in propriile curti, dupa reabilitarea unei strazi din Suceava: "Zidul a ajuns la jumatatea geamului nostru"
Foto: captura video Digi24

Mai multi locuitori de pe o strada din Suceava se plang de faptul ca sunt blocati in propriile curti, dupa ce strada pe care stau a fost inaltata in timpul lucrarilor de reabilitare. Viceprimarul orasului sustine ca vor fi facute trepte, astfel incat oamenii sa poata intra in curti.

Potrivit celor care locuiesc in zona, strada Mihail Sadoveanu din Suceava a fost asfaltata in vara anului trecut.

"S-au turnat niste ziduri de sustinere, care ne-au blocat accesul in curti. Din iulie-august anul trecut, de aproape un an, stam asa", a declarat Anca Maxim, care locuieste in zona.

Ca sa poata intra in case, oamenii si-au construit scari improvizate. Locuitorii cred ca strada, care pana anul trecut era din pamant, trebuia asfaltata prin decopertare, nu prin inaltare.

"In loc de decopertare, cum era in mod normal si logic sa faca, au decis sa adauge straturi. In felul asta a fost ridicat nivelul strazii si noi am ramas sub nivel. Zidul a ajuns la jumatatea geamului nostru", a spus Anca Maxim.

Cei care locuiesc in zona sustin ca au discutat cu viceprimarul si ca au facut si o sesizare la OPC.

"Cei de la OPC au trimis o echipa la firma care a lucrat, cei de la firma au venit si au vazut, au promis ca vin in primavara si rezolva, noi am discutat cu ei spre toamna. Am zis ca ne descurcam cum se poate pana atunci. Primavara a venit, a si trecut, a venit vara si nu s-a intamplat nimic. Acum au venit sa monteze bordurile si sa faca trotuarele, asta inseamna ca se va inalta mai mult decat este acum, dar la iesirile noastre din curti nu s-au gandit", a continuat femeia.

Anca Maxim sustine ca, din cauza zidului, nu mai poate folosi garajul.

"Iesirea noastra din garaj, pentru care platim impozit, este blocata total si impracticabila, orice am turna nu se poate intra in garaj. Cele pietonale la fel, e tragic. E o bataie de joc", a mai spus ea.

Strada are mai putin de un kilometru, iar zidul este turnat doar pe alocuri. Potrivit femeii, motivul pentru a fost turnat zidul este acela ca in zona au fost mai multe alunecari de teren.

La randul sau, viceprimarul orasului Suceava, Lucian Harscovschi, a declarat ca nivelul strazii a fost ridicat, in urma lucrarilor, cu 30 de centimetri.

"E o lucrare de investitii, nivelul strazii este cel care era si pana acum. O data cu covorul asfaltic si cu cele doua straturi suport, nivelul s-a ridicat cu 30 de cm. In anumite zone s-au facut anumite ziduri de sprijin, pentru ca nu se putea cobori strada, fiind utilitatile trase de oameni la acel nivel. Acolo unde sunt probleme, echipele din zona vor mai face cate o treapta, daca e nevoie, oamenilor pentru iesirea din curte", a spus Lucian Harscovschi.

Potrivit acestuia, o echipa la primarie va merge luni la toate casele din zona pentru a vedea exact care este situatia.

"Dispozitia este sa se mearga la fiecare casa, unde e nevoie, pe costurile investitiei sa se faca acele trepte pentru iesirea din curte. Ei oricum aveau trepte, pentru ca pe partea dreapta oricum casele sunt mai jos decat nivelul drumului.", a explicat viceprimarul.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#strada asfaltata inaltime Suceava, #oameni blocati strada asfaltata Suceava , #administratia