O noua zi cu nervi si lacrimi la pasapoarte. Cum explica MAI cozile uriase de la Pipera si Amzei

Joi, 17 August 2017, ora 14:02
5708 citiri
O noua zi cu nervi si lacrimi la pasapoarte. Cum explica MAI cozile uriase de la Pipera si Amzei
Foto: Arhiva Ziare.com

Situatia de la pasapoarte ramane aceeasi si dupa sedinta de urgenta de miercuri de la Ministerul de Interne. Dupa ce s-a anuntat ca de joi dimineata si la punctul de la Piata Amzei vor fi eliberate orice fel de pasapoarte, si aici s-au format cozi uriase, ca si in Pipera.

Dis de dimineata, cu o ora inainte ca ghiseele sa fie deschise, la Pipera deja se formase o coada uriasa.

Subsecretarul de stat in MAI Valeriu Mihai, prezent la sediul din Pipera sa supravegheze situatia, a facut apel la oameni sa se duca si la Amzei.

Printre putinele masuri luate miercuri la MAI a fost aceea ca un autobuz special sa ii duca gratuit pe cei de la Pipera la Amzei, ceea ce s-a si intamplat joi dimineata. Astfel ca in scurt timp s-a ajuns ca la ambele sedii sa fie cozi imense.

"Am vazut la stiri ca la Pipera este aglomerat si ca aici nu este, dar se pare ca si aici este", a povestit joi, pentru postul public de televiziune, o femeie care venise direct la punctul din Piata Amzei.

O alta femeie care astepta la coada in acelasi loc a izbucnit in plans cand a fost intrebata de reporterii de la Antena 3 de cat timp asteapta: "Am avut un accident cerebral. Nu pot sa merg, nu pot sta in picioare. Stiti cum e?".

Contradictii in explicatiile autoritatilor

Subsecretarul de stat in MAI Valeriu Mihai declarase joi dimineata ca la Pipera nu functioneaza la capacitate maxima toate ghiseele.

"Azi noapte am resetat sistemul si de astazi e posibil sa primim orice tip de pasaport la sediile din Pipera si Piata Amzei. In Amzei avem sase ghisee, in Pipera avem 11. Mai mult de jumatate se gasesc in Amzei. Acestea (din Pipera - n.red.) nu functioneaza la capacitatea maxima, motiv pentru care directionam toti cetatenii sa mearga catre Amzei, pentru ca pot depune si acolo orice tip de pasaport", a declarat dimineata Valeriu Mihai.

Cum din aceasta declaratie am inteles ca nu toate ghiseele ar fi deschise, am intrebat la MAI cum se poate ca in plina criza sa existe o astfel de situatie.

Purtatorul de cuvant al ministerului, Monica Dajbog, sustine insa ca interpretarea este gresita. Ea a declarat, pentru Ziare.com, ca de fapt ce a vrut sa spuna Valeriu Mihai a fost ca, desi toate ghiseele din Pipera functioneaza, la unele se asaza mai multi oameni si la altele mai putini si ca de aceea apar cozile.

Cat despre situatia de la Amzei, purtatorul de cuvant al MAI ne-a spus ca aici au fost cozi doar pentru o perioada scurta de timp. Mai exact, atunci cand ajungea autobuzul de la Piperea.

Amintim ca miercuri ministrul de Interne, Carmen Dan, a facut o sedinta de urgenta din cauza situatiei de la pasapoarte si a cerut o analiza ale carei rezultate ar trebui sa le aflam maine.

Luni urmeaza sa se deschida un nou sediu pentru ridicarea pasapoartelor, aflat in mall-ul Plaza Romania, de pe bulevardul Timisoara, din Sectorul 6 al Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#cozi pasapoarte Pipera, #cozi pasapoarte Amzei, #cozi pasapoarte , #administratia