Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > spital
A   A   A

O femeie ranita intr-un accident a fost plimbata de doua ori intr-o zi intre spitalele din Vaslui si Iasi

O femeie ranita intr-un accident a fost plimbata de doua ori intr-o zi intre spitalele din Vaslui si Iasi
O femeie ranita intr-un accident a fost mutata de la spitalul din Vaslui la cel din Iasi de doua ori intr-o singura zi. Medicii din Vaslui spun ca cei din Iasi nu aveau locuri, in timp ce doctorii ieseni spun ca li s-a cerut doar un consult.

Femeia a ajuns joi la Spitalul din Vaslui in urma unui accident rutier.

"Pacienta a ajuns in Unitatea de Primiri Urgente a spitalului nostru ieri dimineata in jurul orei 8.30, politraumatizata in urma unui accident rutier. Pacienta este din Republica Moldova, a fost investigata, stabilizata, toaletate ranile si trimisa cu acordul medicului de garda de la Clinica de Chirurgie Plastica, la Spitalul Sfantul Spiridon Iasi.

Acolo a fost consultata, in urma consultului s-a stabilit ca trebuie intervenit chirurgical din punct de vedere al chirurgiei plastice, dar nu poate fi primita pentru ca nu exista locuri in spital si trebuie trimisa la Vaslui", a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Vaslui.
In replica, reprezentantii Spitalului Sfantul Spirdon din Iasi sustin ca solicitarea initiala a celor de la Vaslui a fost doar pentru consult.

"Spitalul Vaslui ne-a cerut consult de chirurgie plastica. Pacienta a ajuns la UPU Sfantul Spiridon, a fost consultata de medicul plastician de garda, in UPU s-au facut si alte investigatii si dupa ce a fost consultata de medici de la mai multi specialisti s-a stabilit ca poate fi tratata la Vaslui", a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon Iasi

Ulterior, femeia a ajuns la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgente, de unde a fost din nou trimisa la Iasi, intrucat, potrivit managerului SJU Vaslui, la Vaslui nu este chirurg plastician.
"Ei (n.r. medicii de la Iasi) stiu ca noi nu avem chirurgie plastica", a spus Ana Rinder.

Femeia este acum internata la ATI la Chirurgie Plastica in Spitalul Sfantul Spiridon, este constienta si cooperanta si au inceput deja demersurile pentru a fi transferata la o unitate medicala din Chisinau.

Purtatorul de cuvant al Spitalui Sfantul Spiridon a declarat ca se vor face verificari in acest caz.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 19:02

 Articol citit de 1299 ori

Citeste si: