Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Majorarea salariului minim din 2018 va fi doar pe hartie, atrage atentia USR: PSD si ALDE mint romanii!

Majorarea salariului minim din 2018 va fi doar pe hartie, atrage atentia USR: PSD si ALDE mint romanii!
Foto: Ziare.com
Uniunea Salvati Romania il acuza pe Mihai Tudose ca priveste antreprenorii ca pe "dusmanul de clasa" si ca incearca sa ascunda mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat cu cresterea salariului minim din 2018.

"Prim-ministrul Mihai Tudose a anuntat astazi dupa intalnirea coalitiei de guvernare ca renunta la impozitul pe cifra de afaceri, lucru corect si logic, dar pastreaza taxa de solidaritate, chiar daca recunoaste ca nu stie nici cat va fi si nici cui se va aplica sau ce impact va avea.

De asemenea, acesta sustine ca incepand de anul viitor contributiile sociale datorate de angajator vor fi mutate la angajat, pentru inceput doar in cazul angajatilor cu salariu minim. Astfel, inca o data, PSD si ALDE mint romanii ca le vor creste salariul minim la 2.000 de lei incepand de anul viitor cand, de fapt, aceasta majorare ascunde mutarea contributiilor sociale la angajat", afirma USR.
Uniunea sustine ca taxele de 22,75% pe salariu, pe care pana acum le-au platit angajatorii, pe viitor le vor plati angajatii. In consecinta, romanii cu salariu minim vor avea aceleasi venituri, majorarea salariului fiind doar pe hartie.

"In acelasi timp, persoanele cu contracte partiale de munca vor fi obligate sa plateasca contributiile sociale la nivelul unui salariu minim intreg, ceea ce ii dezavantajeaza pe cei cu venituri mai mici de un salariu minim, va spori munca la negru si va creste somajul", sustine USR.

Tot luni, premierul Mihai Tudose a spus ca Ministerul de Finante lucreaza la un proiect ce prevede transferul contributiilor la stat de la angajator la angajat.

"Vorbim despre acei 2.000 de lei care sunt de fapt 1.500. Da, Ministerul de Finante lucreaza la acest lucru. (...) Incepem cu salariul minim ca sa fim siguri si este la pachet cu acea masura de platit angajatorul contributiile pentru salariul minim, pentru cei care sunt cu acea fractie, acel part-time, cel putin pe hartie", a spus premierul.
Chiar si asa, acesta a spus ca tot anagajatorul va plati in continuare separat CAS si CASS, lucru pe care a incercat sa-l intareasca si Liviu Dragnea.

Citeste si

Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"Guvernul vrea CAS si CASS platite de angajatori pentru contractele part-time la nivelul salariului minimProgramul de guvernare al lui Tudose deja se prabuseste: Masuri la care s-a renuntat dupa doar 10 zile
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 19:12

 Articol citit de 4986 ori

Citeste si: