Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > Bucuresti
A   A   A

Maimuta care se plimba prin Bucuresti a fost prinsa

Maimuta care se plimba prin Bucuresti a fost prinsa
Foto: captura video
Maimuta cautata de jandarmi in Capitala a fost capturata, miercuri seara, dupa cateva ore de la anuntul la 112 privind prezenta animalului in Sectorul 5. Maimuta a fost gasita tot in zona, in podul unei case.

"Am capturat-o, o actiune foarte dificila, poate cea mai dificila de pana acum, din mai multe puncte de vedere, avand in vedere ca sunt multe case in jur, multe locuri in care se catara, (este, n.red.) pericol public de a nu lovi pe cineva din greseala si ea sa nu atace pe cineva din greseala. Am reusit sa o nimerim de doua ori.

Prima oara am lovit-o in os, de aceea nu si-a facut efectul (tranchilizantul, n.r.), am alergat-o foarte mult. Va trebui sa mergem la clinica, la centrul nostru de salvare si reabilitare a animalelor salbatice, unde vom scoate acul din os si o vom trezi", a declarat Ovidiu Rosu, medic veterinar care a capturat maimuta.
Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Potrivit sursei citate, ulterior se va decide soarta maimutei, in functie de recomandarile reprezentantilor Garzii de Mediu - in carantina, apoi poate la gradina zoologica sau in Centrul de Salvare si Reabilitare a Animalelor Salbatice.

Maimuta macac a intrat in curtea mai multor case, tot in Sectorul 5. Aceasta s-a mutat de pe o strada pe alta, insa echipele au putut sa o captureze dupa ce s-a refugiat in podul unei case.

Jandarmii Capitalei au fost instiintati, miercuri, de catre o femeie, in urma unui apel la 112, despre prezenta unei maimute intr-o curte din Sectorul 5 al Capitalei, la fata locului fiind trimisi un medic veterinar cu pusca cu tranchilizant, insa autoritatile nu au reusit capturarea animalului.
Si Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a fost sesizata de Politia Locala Sector 5 despre prezenta maimutei.

Citeste si: O maimuta umbla libera prin Bucuresti. Firea: Sper sa nu fie intr-un lan de ambrozie, sa nu-i curga ochii!
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 20:51

 Articol citit de 4677 ori

Citeste si: