Incidente la marsul pentru Basarabia: Ministrul de Interne cere sefului Jandarmeriei un raport complet

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 20:24
3600 citiri
Incidente la marsul pentru Basarabia: Ministrul de Interne cere sefului Jandarmeriei un raport complet
Foto: Facebook/Basarabia e Romania

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a cerut sefului Jandarmeriei Romane un raport complet despre incidentele la manifestatia din Piata Victoriei care au dus la retinerea a cinci participanti.

"Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragos Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, care au condus la retinerea celor cinci participanti", potrivit MAI.

De asemenea, Tudorache a precizat ca nu va ezita sa ia masuri in situatia in care au fost abuzuri in timpul interventiei jandarmilor.

Jandarmii au primit dispozitie sa nu intervina in derularea manifestatiei care are loc sambata seara in Piata Universitatii, decat pentru a asigura protectia participantilor si fluidizarea traficului din zona, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Peste 2.000 de oameni au participat, sambata, la Marsul pentru Basarabia organizat de Platforma Unionista in Bucuresti, iar evenimentul a fost unul marcat de incidente. Cinci participanti au fost ridicati de jandarmi, dupa ce au incercat sa treaca de cordonul facut de fortele de ordine in apropiere de Piata Victoriei.

Momentul in care marsul s-a transformat din manifestarea pentru un ideal intr-un razboi politic.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, ca manifestantii au fost opriti sa intre pe Calea Victoriei pentru ca nu aveau autorizatie sa mearga pe acel traseu pana in Piata Universitatii. El a precizat ca, in autorizatia pentru manifestatie, traseul marsului este din zona Unirii, Hanul lui Manuc, spre Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, fara revenire in Piata Universitatii.

Printre cei retinuti s-a aflat si George Simion, liderul Platformei Unioniste. Liderii protestatarilor au fost ulterior eliberati de jandarmi si s-au reunit in Piata Universitatii, in jurul orei 18.20. Ei au anuntat ca nu pleaca de acolo pana cand premierul Dacian Ciolos si partidele politice nu isi vor asuma proiectul Unirii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ministru Justitie mars Basarabia, #mars unire jandarmi , #romani