Carmolimp: Scandalul carnii de cal, un atac asupra industriei de carne romanesti

Luni, 11 Februarie 2013, ora 22:10
4006 citiri
Carmolimp: Scandalul carnii de cal, un atac asupra industriei de carne romanesti

Grupul Carmolimp considera ca scandalul din Franta privind comercializarea unor produse din carne de vita ce au in compozitie carne de cal este "un atac fara precedent asupra industriei de carne romanesti" si precizeaza ca firma nu a livrat la export, pe tot parcursul anului 2012, carne de vita, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum sa fie gresit etichetata.

Un comunicat al companiei, remis luni, arata ca Grupul Carmolimp nu are contracte comerciale cu vreo firma din Franta si ca "in urma scandalului in care doua abatoare din Romania sunt suspectate ca au comercializat produse din carne de vita, care au in compozitie carne de cal, grupul Carmolimp se delimiteaza net de acest scandal si considera aceste actiuni un atac fara precedent asupra industriei romanesti de profil".

In tot decursul anului 2012, grupul Carmolimp nu a avut livrari catre Franta, arata reprezentantii Carmolimp, nu are contracte de colaborare cu firmele Comigel sau Spanghero si nici nu a comercializat la export carne de vaca.

Reprezentantii Grupului considera "cel putin rusinoasa incercarea Spanghero si Comigel de a da vina pe producatorii romani".

Carmolimp precizeaza, totodata, ca toate livrarile de marfa care pleaca din unitatile grupului au la baza proceduri care asigura trasabilitatea fiecarui lot.

'Ne delimitam clar de acest scandal si de aceste practici, condamnand orice firma care se angajeaza in practici ilegale, care pot aduce prejudicii industriei noastre. Mai mult, luand in calcul ca sunt peste 20 de unitati autorizate pentru sacrificarea cabalinelor, consideram un atac fara precedent asupra industriei Romanesti de profil.

Toate produsele din carne de cal comercializate de care firma noastra sunt specialitati comercializate doar la export, niciodata pe teritoriul Romaniei si acestea se incadreaza in normele legislative ale spatiului comunitar, respectand toate legile in vigoare pentru a fi permisa comercializarea lor', a declarat directorul general al Carmolimp, Olimpiu Soneriu.

Carmolimp, creat in 1993, este unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de carne ambalata in atmosfera protectoare la gramaj fix din Romania. In prezent, administreaza 50 de magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza.

Agentia Britanica pentru Siguranta Alimentara (FSA) a anuntat, joi, ca a descoperit ca lasagna marca Findus, care ar trebui sa contina carne de vita, continea in anumite cazuri chiar 100% carne de cal, iar acest produs era fabricat de compania franceza Comigel.

Presedintele companiei franceze Comigel, Erick Lehagre, a anuntat vineri ca produsul, respectiv carnea de cal folosita in lasagna considerata de vita, provenea de la un producator roman. De asemenea, grupul agroalimentar suedez Findus a acuzat, sambata, furnizorul de carne pentru lasagna, societatea franceza Spanghero, ca a livrat carne de cal din Romania cu mentiunea 'carne de vita'.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Carmolimp carne cal, #Franta atac industrie carne, #carne vita cal Marea Britanie, #carne vita cal magar Anglia , #romani