Furtunile au facut ravagii in 10 judete: Persoane ranite, acoperisuri smulse, copaci si stalpi doborati

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 10:04
5791 citiri
Furtunile au facut ravagii in 10 judete: Persoane ranite, acoperisuri smulse, copaci si stalpi doborati
Foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Acoperisuri smulse, zeci de copaci si stalpi doborati, inundatii si localitati fara curent electric. Acesta este bilantul in urma furtunilor care au avut loc vineri in zece judete ale tarii.

Totodata, au fost mai multe masini avariate, dar si persoane ranite de crengi sau cioburi de sticla de la geamuri smulse de vant.

Potrivit unui bilant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), pompierii militari au intervenit in diferite localitati din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Satu Mare, Suceava, Mures, Braila, Iasi, Arad, Botosani si Timis.

In judetul Maramures, cele mai mari probleme s-au inregistrat in localitatile Baia Mare si Ulmeni unde au fost afectate patru acoperisuri de bloc, un stalp de electricitate, un stalp de telefonie si au fost doborati douazeci de copaci.

In judetul Satu Mare au fost, de asemenea, doua acoperisuri de locuinte afectate, 25 de copaci si doi stalpi de telefonie doborati de vant.

In judetul Iasi a fost distrus un acoperis de scoala, iar mai multi copaci doborati de vant au afectat traficul rutier pe drumul E 85, dar si traficul feroviar in dreptul localitatii Pascani.

Un alt acoperis de scoala a fost distrus de vant in judetul Timis, inregistrandu-se, de asemenea, si zeci de copaci doborati de vant, dar si stalpi de electricitate si telefonie culcati la pamant.

Furtuna inregistrata in judetul Arad s-a soldat cu mai multe masini distruse, dar si cu zece persoane ranite din cauza cioburilor de la geamuri smulse de vant.

Potrivit IGSU, in 96 de localitati din judetele Bistrita-Nasaud, Botosani, Harghita, Iasi, Maramures, Neamt, Suceava si Vaslui au fost semnalate probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, ecjipele de interventie fiind in teren.

Mai multe judete din tara s-au aflat, pe toata durata zilei de vineri, dar si in noaptea de sambata sub avertizare cod portocaiu de furtuni, dar si sub avertizare cod galben de inundatii si viituri.

Potrivit meteorologilor, in multe zone, rafalele de vant au ajuns pana la 90 de kilometri la ora, iar cantitatile de precipitatii proznozate au ajuns si depasit chiar 50 de litri pe metru patrat.

In unele zone ale tarii avertizarile specialistilor sunt inca valabile, pana sambata, la ora 12.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#furtuni raniti, #pagube furtuni, #copaci doborati furtuni , #vremea