Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > romani
A   A   A

Fotografia zilei: Ragazul unui neurochirurg de geniu

Fotografia zilei: Ragazul unui neurochirurg de geniu
Foto: Facebook/Marilena Stancu
A revolutionat neurochirurgia, a operat zeci de mii de pacienti, insa cu toate acestea duce o viata simpla si se deplaseaza cu transportul in comun. Este vorba de profesorul Leon Danaila, unul dintre cei care a marcat medicina romaneasca.

Are o cariera uriasa in spate si nenumarate realizari. La cei 82 de ani ai sai, Leon Danaila inca opereaza la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni.

Marti seara, a fost surprins de o calatoare circuland cu metroul. "Cand ai salvat mii de vieti, cand stii ca totul sta in precizie, reactie rapida si concentrare maxima, atunci stii sa pretuiesti si fiecare clipa de ragaz. Asa, omeneste", a scris pe Facebook Marilena Stancu.

Fotografia s-a viralizat rapid. In mai putin de 24 de ore, a adunat zeci de mii de aprecieri si a fost distribuita de peste 65.000 de internauti.
Leon Danaila este primul neurochirurg roman care a operat cu laser pe creier. Totodata, este unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi de la nivel mondial, cu 40.000 de operatii.

A fost inclus de mediul stiintific international intre cele 500 de genii ale secolului XX.

D.R.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 12:55

 Articol citit de 5776 ori

Citeste si: