Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Firea vrea operatori unici care sa se ocupe de gunoi si iluminat public in zona Bucuresti-Ilfov

Firea vrea operatori unici care sa se ocupe de gunoi si iluminat public in zona Bucuresti-Ilfov
Foto: Arhiva Facebook/Primaria Municipiului Bucuresti
Primaria Capitalei s-ar putea asocia cu primarii din judetul Ilfov pentru a crea operatori unici de salubrizare si iluminat public. Daca asa ceva se va intampla sau nu vor decide membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) miercuri, pe 17 ianuarie.

"Se aproba asocierea Municipiului Bucuresti, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cu unele unitati administrativ-teritoriale din judetul Ilfov, in vederea constituirii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti, persoana juridica de drept roman, de drept privat si de utilitate publica", prevede proiectul de hotarare.

Potrivit documentului, forma de gestiune a serviciului de salubrizare va fi gestiunea delegata. Aceasta se va realiza in baza unui contract de delegare a gestiunii atribuit unui operator.
Primariile vor putea, de asemenea, realiza in comun proiecte de investitii publice de interes zonal destinate infiintarii, modernizarii si/sau dezvoltarii, dupa caz, a sistemelor de utilitati publice aferente serviciului. S-a pus si problema atragerii de fonduri europene necesare dezvoltarii serviciului de salubrizare.

O asociatie similara s-ar putea infiinta in vederea asocierii Primariei Capitalei cu primariile din Ilfov in vederea administrarii iluminatului public.

Citeste si: Firea plateste din banii bucurestenilor mai multe concerte in toata tara
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 21:30

 Articol citit de 2017 ori

Citeste si: