Fetita de 8 ani luata de politisti din casa in care a crescut este bine, spune avocatul familiei adoptive

Sambata, 22 Iunie 2019, ora 10:21
7094 citiri
Fetita de 8 ani luata de politisti din casa in care a crescut este bine, spune avocatul familiei adoptive
Foto: Facebook/Georgiana Claudia

Fetita de 8 ani din Baia de Arama, judetul Mehedinti, luata vineri de politisti din casa in care a crescut este bine si s-a adaptat imediat, declara avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu.

"Fetita este foarte bine, se vede de pe buze. S-a adaptat imediat. I s-au spus tot felul de prostii, ca o taie pe burtica si ii ia matele si o duce in America sa le vanda. Fetita este bine", a spus Liviu Belulescu pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, femeia care a adoptat-o pe Sorina, in America, este manager de farmacie, iar sotul ei IT-ist.

Fetita a fost luata cu mascatii vineri din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce copila a fost infiata de o familie din America.

Momentul in care mascatii au intrat in casa si au luat fetita a fost filmat de familia care a crescut-o. In imagini se observa cum copila refuza sa mearga cu oamenii legii si striga "mami, nu vreau sa plec!". Si vecinii au fost revoltati de aceasta situatie.

Imediat dupa ce fetita a fost luata din casa a aparut un val de nemultumiri, oamenii fiind suparati de faptul ca fetita a fost luata impotriva vointei ei.

Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului a precizat ca persoana de la care a fost preluata fetita din Mehedinti nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel ca fata era retinuta ilegal.

Adoptia pentru fetita a fost deschisa inca din 2013. Pe toata perioada de valabilitate a adaptabilitatii copilului, au fost facute demersuri pentru identificarea in plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, insa nu s-a reusit finalizarea unei adoptii cu o familie/persoana cu resedinta obisnuita in Romania, arata sursa citata. In cadrul procedurii de adoptie, au fost selectate 120 de familii atestate din Romania, dintre acestea o singura persoana a dorit sa participe la o prima vizita a fetitei, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

Ministrul Muncii, Marius Budai, spunea ca imaginile pe care le-a vazut nu sunt cele pe care ar fi vrut sa le vada asupra unui copil.

La randul sau, procurorul Maria Piturca de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetitei de 8 ani din Mehedinti, a spus ca nu a tras de copil in timpul interventiei si ca a incercat sa o ia in brate.

Ea a declarat ca femeia din Baia de Arama, la care era fetita, a refuzat de doua ori sa o adopte.

"Acest copil a fost inclus in categoria copil greu adoptabil si parintii au refuzat de doua ori sa adopte fetita", a mai spus procurorul, care a precizat ca fetita se zbatea "pentru ca i s-a inoculat ca o iau in strainatate si ii fac rau".

Un protest de amploare a avut loc, vineri seara, in Baia de Arama, judetul Mehedinti. Oamenii s-au adunat pe marginea drumului si au avut afise cu mesaje precum "Sorina merita un loc in Romania, alaturi de familia ei", "Lasati-o pe Sorina sa decida" sau "Sorina are o familie si centrele sunt pline de orfani".

Cum a ajuns o fetita sa fie tarata de un procuror din casa unei femei angajate de stat sa aiba grija de copii. Explicatiile Parchetului General

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fetita adoptie Baia Arama, #fetita adoptata America Mehedinti , #romani