Esti nesuferit la birou? 10 moduri prin care iti scoti din sarite colegii

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 14:55
6220 citiri
Esti nesuferit la birou? 10 moduri prin care iti scoti din sarite colegii

Daca lucrezi intr-un birou, atunci lucrezi intr-un spatiu deschis, in care ceilalti colegi pot vedea tot ce faci, fie ca iti convine, fie ca nu.

Exista, asadar, lucruri care par perfect rezonabile daca le faci acasa sau intr-o orice alta situatie sociala, dar pe care pur si simplu nu trebuie sa le faci intr-un birou, pentru ca risti sa devii colegul nesuferit si sa te urasca toata lumea.

Business Insider a intocmit o lista cu lucrurile care ii pot scoate din sarite pe colegii de birou. Asemanarea cu fapte sau persoane reale este intamplatoare.

Mestecatul zgomotos al gumei

Un astfel de obicei este de-a dreptul dezgustator, iar cand cineva face asa ceva, mai ales daca o face in preajma ta, ai impresia ca-ti mesteca, de fapt, creierul. Este, de altfel, unul dintre cele mai eficiente moduri de a distrage atentia cuiva care munceste.

Spartul baloanelor de guma

Este cel putin la fel de enervant ca mestecatul zgomotos al gumei. In ambele cazuri, fiecare angajat din birou spera sa pateasca ceva colegul nesuferit: fie sa-i ramana guma in gat, fie sa i se lipeasca balonul pe intreaga fata si in par.

Mancarea mirositoare

Intr-un birou poate inghesuit, nimeni nu simte nevoia sa miroasa cateva ore a usturoi sau ceapa. Daca esti un fan al mancarii cu ceapa/ustoruoi, atunci mai bine ai manca in alta incapere. Asta daca nu vrei sa iti enervezi colegii.

Catelusul

In fiecare birou exista acea persoana care nu cunoaste conceptul de "conversatie terminata". Incerci sa te intorci la munca, iar colegul respectiv inca mai sta in spatele tau ca un catel cu ochii mai si umezi, care care asteapta un biscuite.

Invadatorul

Este acel coleg care in momentul in care-ti vorbeste iti invadeaza spatiul personal si face schimb de saliva cu tine fara sa va sarutati. Munciti impreuna, insa nu trebuie sa stam aproape lipiti. Daca vorbeste cu tine, asigura-l ca-l poti auzi si de la cativa metri distanta.

E-mailuri, prea multe e-mailuri

Majoritatea crede ca o pisica asezata pe un caine care poarta un sombrero e amuzant, de acord. Insa nu orice videoclip cu pisici si caini e la fel de amuzant. Iar cand trimiti o multime de linkuri, nu faci altceva decat sa ii enervezi pe colegi, nicidecum sa ii relaxezi.

Zbieratul la birou

Persoanele care urla la telefon sunt de-a dreptul enervante. Ating, insa, culmea iritarii in momentul in care incep sa-si discute viata personala la telefon, fara sa iasa din birou. Nimeni de la munca nu vrea sa auda detalii despre facturi, despre cearta cu partenerul ori despre ciuperca pe care o ai la picior.

Mizeria pe birou

Dezordinea pe birou se accepta (la limita) intr-un singur caz - atunci cand esti singur intr-o incapere. Atunci cand lucrezi cu mai multe persoane, ar trebui sa fii obsedat de curatenie, Mary Poppins, obsedat. Dezordinea le spune multe despre tine colegilor.

Pesimistul

In fiecare birou exista acel angajat care crede ca poate face orice mai bine decat colegii sai. El este cel care te face uneori sa te simti neimportant. Iar daca esti intr-o situatie depresiva, el te va ajuta sa intri si mai tare in depresie. Si asta fara prea mult efort.

Parfumul

Parfumul trebuie sa fie ceva placut, insa atunci cand abuzezi de el, devine la fel ca mancarea cu ceapa sau usturoi - enervant. Regula "parfum, dar cu discretie" se aplica atat in cazul femeilor, cat si in al barbatilor.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#coleg nesuferit birou, #guma mestecat coleg birou, #coleg enervat birou , #angajati