Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Epidemie de rujeola in Romania: Sute de cazuri noi au fost confirmate in ultima saptamana

Epidemie de rujeola in Romania: Sute de cazuri noi au fost confirmate in ultima saptamana
Foto: Arhiva Ziare.com
Aproape 400 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, la nivel national, astfel ca numarul total al imbolnavirilor, de la debutul epidemiei, in 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.124, fiind inregistrate si 26 de decese.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibie a anuntat ca numarul cazurilor de rujeola inregistrate in Romania, in 40 de judete, a ajuns, vineri, la 6.124.

Citeste si Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani

Pana la aceasta data au fost inregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cele mai multe - 8 - in judetul Timis. In judetele Arad si Dolj au fost cinci decese din cauza rujeolei, in Caras-Severin - 3, iar in Bihor, Calarasi, Satu Mare, Vaslui si Bucuresti cate un deces.
Vezi care sunt simptomele rujeolei

In ultima saptamana au fost inregistrate 396 de noi cazuri de rujeola si un deces, fiind vorba despre un bebelus de cinci luni din judetul Vaslui. Copilul, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi nu era vaccinat si este primul caz de deces din judet din ultimele decenii din cauza acestei boli transmisibile.

Imunizarea impotriva acestei boli se facea la 12 luni. Dupa aparitia actualei epidemii de rujeola in Romania, varsta de vaccinare a fost redusa, iar imunizarea se face la noua luni.

Citeste si Romania, in atentia OMS din cauza epidemiei de rujeola

Ministrul Sanatatii Florina Bodog a declarat, vineri, la RRA, ca necesarul de doze de vaccin pana la sfarsitul anului este de 400.000, 109.000 fiind deja identificate si trimise catre directiile de sanatate publica. De asemenea, in depozite din tara au mai fost gasite si achizitionate inca 10.000 de doze destinate initial exportului. Inca aproximatv 300.000 de doze vor fi cumparate din strainatate si vor fi distribuite in functie de solicitari, conform ministrului.
Vezi si

Ungaria acuza Romania ca i-a adus rujeola. Ce spune ministrul Sanatatii
Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 21:13

 Articol citit de 1876 ori

Citeste si: