Doi fotografi romani, pe lista finala a nominalizarilor Sony World Photography Awards

Marti, 05 Februarie 2013, ora 23:31
2672 citiri
Doi fotografi romani, pe lista finala a nominalizarilor Sony World Photography Awards

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de disparitie, instantanee cu tineri sarbatorindu-si aniversarile sau cu fani heavy-metal din Botswana se numara printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internationale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizati se numara si romanii Alecsandra Dragoi si Hajdu Tamas.

Lista nominalizatilor pentru Sony World Photography Awards anuntata marti a fost realizata in urma analizarii a 122.000 de propuneri venite din 170 de tari - cele mai multe de pana acum. Juriul a selectionat intr-un final cateva sute de fotografii, grupate in categorii precum "Natura si viata salbatica", "Arhitectura", "Oameni", "Peisaje" sau "Stil de viata".

Hajdu Tamas se afla in competitie la categoria "Fotografii de calatorie", iar Alecsandra Dragoi la "Portrete", categoria tineret.

Lista finala ofera o perspectiva unica asupra evenimentelor globale din 2012 prin ochii unora dintre cei mai buni fotografi din lume. Printre temele si subiectele preferate se numara alegerile istorice din Myanmar, instantanee sofisticate din timpul unor prezentari de moda sau imortalizari dramatice ale unor triburi africane. De asemenea, cele mai bune fotografii s-au remarcat si din punct de vedere tehnic.

De exemplu, fotografa canadiana Meaghan Ogilvie a ales sa nu poarte un echipament de scufundare si si-a tinut in schimb respiratia pentru a putea face fotografii in timpul unei prezentari de moda subacvatice. Pe de alta parte, Hudson Garcia a folosit un senzor cu laser de mare precizie pentru a imortaliza momentul exact in care o broasca braziliana isi prindea prada.

Catherine Chermayeff, responsabila de proiecte speciale in cadrul Magnum Photos, care a prezidat juriul, a spus: "Cred ca noi, cei din juriu, ne-am simtit initial coplesiti. Sunt multumita sa spun insa ca, dupa trei zile, fiecare grup si-a prezentat si si-a argumentat lista finala".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani finalisti concurs fotografie, #Sony World Photography Awards, #romani concurs fotografie Sony , #romani
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Felicitari si succes celor doi. As fi dorit ca Ziare sa expuna citev