De azi, timisorenii pot imprumuta gratuit trotinete (Video)

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 13:22
6290 citiri
De azi, timisorenii pot imprumuta gratuit trotinete (Video)
Foto: captura video You Tube/ TionTimisOnline

Primaria Timisoara a inaugurat, luni, sistemul de imprumutare gratuita a 25 de trotinete electrice cumparate de municipalitate cu 125.000 de euro, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotineta a fost folosita de primarul Nicolae Robu.

"Iata inauguram astazi al saptelea subsistem al sistemului de transport public al Timisoarei. Avem tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete, vaporase, si, incepand de astazi, trotinete. Acest sistem se cheama TrotTM si cuprinde pentru inceput 25 de trotinete si trei statii.

Am gandit ca cel mai potrivit este sa incepem cu functionarea si a unui astfel de sistem in zona studenteasca si avem o statie aici in mijlocul Complexului Studentesc, a doua statie la Universitatea de Vest si o a treia la Universitatea Politehnica, la grupul de facultati electrice", a declarat Nicolae Robu.

Edilul a anuntat ca urmeaza sa mai cumpere alte 100 de trotinete electrice.

"Sunt 25 de trotinete in sistem pentru inceput, dar ne-am propus ca in acest an sa mai cumparam inca 100. Vom vedea si care e gradul de utilizare, desigur avem asteptari ca el sa fie foarte ridicat pentru ca altfel nici nu am fi facut aceasta investitie. Trotinetele pot merge cu 25 km/h si au autonommie de 30 de kilometri.

Ele sunt luate gratuit de catre utilizatori, in baza cardului de abonat, intr-un fel sau altul, inclusiv cu regim studentesc la Societatea de Transport Public Timisoara. Studentii si elevii, dupa cum se stie deja, au din 2013 gratuitate pe toate mijloacele de transport public din Timisoara", a mai spus Robu.

Pentru a folosi trotinetele, doritorii trebuie sa aiba un card emis de Societatea de Transport Public Timisoara, iar cu ajutorul aplicatiei dedicate, care functioneaza in sistemele iOS si Android, vor putea ridica trotinetele din statii.

Consilierul edilului, Catalin Iapa, a explicat cum se foloseste aplicatia TroTM pentru preluarea trotinetelor.

"Pentru a avea cont in aplicatie, trebuie sa avem un card de la RATT si sa il introducem in aplicatie, alaturi de alte date personale cum ar fi nume, prenume", a explicat Catalin Iapa.

Cele 25 de trotinete electrice au o autonomie de 30 de kilometri si pot rula cu pana la 25 de kilometri pe ora. Statiile in care vor fi amplasate trotinetele se afla, pentru inceput, in zona Complexului Studentesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#imprumutat trotinete gratuit Timisoara , #administratia