Cum isi explica primarul Ploiestiului ca orasul a ramas fara apa: Exista niste caverne ceva...

Luni, 11 Februarie 2019, ora 21:16
3396 citiri
Cum isi explica primarul Ploiestiului ca orasul a ramas fara apa: Exista niste caverne ceva...
Foto: Arhiva Facebook/Adrian Dobre

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a afirmat, luni, ca nu se cunosc deocamdata cauzele producerii unei avarii majore pe una dintre cele patru conducte principale care alimenteaza cu apa orasul, ca magistrala este una noua si aflata in garantie si ca nu s-a descoperit unde s-a scurs apa iesita din conducta.

Dobre a precizat ca a aflat despre avarie nu de la APA Nova sau DSP, ci de la dispeceratul Primariei, unde au sunat foarte multi oameni intr-un timp scurt.

"Sunt foarte curios sa vad ce s-a intamplat acolo, vorbim de o conducta de 630 mm diametru, polietilena de inalta densitate, montata in anul 2015, si sunt foarte curios sa vad unde s-a dus intreaga cantitate de apa care a rezultat din conducta. Nu am identificat niciun punct in care apa sa iasa la suprafata, exista niste caverne ceva, pentru ca altfel nu se explica", a afirmat Adrian Dobre.

El a precizat ca acea conducta, care este una dintre cele patru magistrale principale care alimenteaza orasul, a fost reabilitata in anul 2015 de catre o firma, odata cu reabilitarea liniei de tramvai, iar lucrarea se afla in garantie pana in anul 2020.

Primarul reclama si ca a aflat de avarie de la cetateni, nu de la Apa Nova sau DSP, cum ar fi fost normal.

"Dupa ce am facut comandamentul, i-am pus sa dea un comunicat comun (pe reprezentantii companiei Apa Nova Ploiesti si cei ai Directiei de Sanatate Publica Prahova - n.r.) . Probabil ca daca nu am fi facut comandamentul respectiv, nu ar fi existat absolut niciun comunicat. Am insistat asupra acestui lucru pentru ca cetatenii trebuie sa stie ce masuri sa ia in astfel de situatii", a mai spus Adrian Dobre.

O avarie majora a afectat, sambata dimineata, conducta care alimenteaza centrul si cartierele din nordul municipiului Ploiesti, peste 50.000 de oameni fiind afectati. DSP Prahova si Apa Nova Ploiesti s-au contrazis in declaratii. In conditile in care, la cateva ore de la anuntarea avariei, compania de furnizare a apei anunta ca apa poate fi bauta, DSP Prahova mentinea interdictia privind folosirea acesteia pentru baut, spalat sau in scopuri menajere - altele decat acelea de a trage apa la toalete.

Peste 5.000 de copii invata in scolile si gradinitele din zonele afectate, iar autoritatile au decis nu doar sa anunte prin afise ca apa nu este potabila, ci si sa intrerupa sursele de apa care ar putea fi folosite pentru baut din unitatile de invatamant.

Rezultatele analizelor bacteriolorgice prelevate de DSP Prahova vor fi gata in cursul zilei de marti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Adrian Dobre primar Ploiesti apa potabila , #administratia