Consiliul Judetean Constanta nu poate fi obligat sa subventioneze cu 50% transportul elevilor, a decis instanta

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 20:17
2001 citiri
Consiliul Judetean Constanta nu poate fi obligat sa subventioneze cu 50% transportul elevilor, a decis instanta
Foto: Arhiva Pixabay

Tribunalul Constanta a respins, miercuri, cererea Asociatiei Elevilor din Constanta de obligare a Consiliului Judetean sa acorde o subventie de 50 la suta la transportul judetean pentru elevi si studenti. Decizia instantei nu este definitiva.

Tribunalul Constanta a respins ca nefondata solicitarea Asociatiei Elevilor din Constanta de a obliga Consiliul Judetean sa acorde elevilor si studentilor o reducere de 50 la suta la transportul judetean.

Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta, in termen de 15 zile de la comunicare.

In 23 august 2018, reprezentantii Asociatiei Elevilor din Constanta au depus o cerere de chemare in judecata a Consiliului Judetean, dupa ce toate discutiile legate de subventionarea transportului judetean cu 50 la suta au ramas fara rezultat.

La inceputul acestui an, Asociatia Elevilor a organizat mai multe actiuni de protest in fata Consiliului Judetean, solicitand aprobarea cererii lor.

In sedinta Consiliului Judetean din 30 ianuarie, presedintele Asociatiei Elevilor, Andrei Mihai Tanase, a cerut ca elevii sa beneficieze de reducere la transportul judetean.

"Am venit cu o solicitare de a inceta amanarile, de a inceta promisiunile desarte, de a adopta un proiect de hotarare prin care elevii din judetul Constanta sa poata beneficia de reducerile cu care sunt indreptatiti, conform legii 1/2011. Pana in momentul de fata am primit argumente ca nu se poate aplica aceasta lege, am primit argumente ca nu ar exista bani pentru a se aplica aceasta lege. (...) Suntem aici sa solicitam respectarea legii 1/2011 si acordarea reducerilor pentru elevi si studenti la transportul judetean. Pe cale de consecinta convocarea unei sedinte extraordinare saptamana viitoare pentru adoptarea acestui proiect de hotarare", a afirmat liderul Asociatiei Elevilor.

Consilierii judeteni PNL au convocat, in 7 februarie, o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotarare, si anume acordarea unei reduceri de 50 la suta la transportul judetean pentru elevi si studenti. Dupa o dezbatere care a durat mai bine de o ora, proiectul a fost supus la vot si nu a trecut, inregistrandu-se 15 voturi "pentru" si 15 abtineri. De la sedinta respectiva au lipsit sapte consilieri.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, le-a transmis elevilor in mai multe randuri ca sunt cautate toate aspectele legale pentru a putea fi facuta aceasta decontare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#subventie transport elevi Constanta respins , #primaria