Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
Tu stii ce mananci? Explicatia aiuritoare pentru care bulionul de la raft e facut din concentrat: rosia e fruct!
Joi, 12 Iulie 2018, ora 19:45
Din cauza ca a transpuns fara discernamant, cu copy paste, mai multe directive europene, Romania a ajuns sa stabileasca, prin lege, ca rosiile sunt, totodata, fructe si legume. De ce ne-ar interesa...
13.07.2018, 21:12 -isus.si.hristos :Aditivii unde sint? :)
Ati republicat articolul, de ieri, "cu alta palarie", dar despre agentii de ingrosare ai pastei de tomate, bulionului si sucului de rosii, precum amidonul... pauza! ;") Doar atat va f..e grija, daca rosia e fruct sau leguma, foarte interesant! :D Am cumparat dimineata, din bazarul Sucevei, doua borcane de pasta de tomate, se vede pe peretele borcanului, cum se dezlipeste pasta, e aproape solida! Dar repet, amidon sau alti agenti de ingrosare nu contine, se simte la gust! Costa 6 lei borcanul de 800 ml... De alte chimicale, pe care, poate, le are, nu stiu, nu cunosc limbile Sovietice, in speta ucrainiana... Chiar am intrebat, daca are si boia Sovietica, sau orice, inafara de "Made In China" (am luat ungureasca, sic!), eram beat, a-nceput doamna vanzatoare sa rada si mi-a zis ca nu mai exista sovietele...
13.07.2018, 03:50 -isus.si.hristos :P.S.:
Exista in pietele din Suceava niste pasta de tomate turceasca, mai exista si acum una de fabricatie ucrainiana, nu stiu ce substante periculoase are in adaos, dar cel putin se simtea/simte, la gust, ca nu avea(cea turceasca)/are(cea ucrainiana) agenti de ingrosare! :)
13.07.2018, 03:28 -isus.si.hristos :Fructe sau legume
Atat v-a dus capul, sa-ntrebati "Garda", cei care realizati aceasta rubrica?! Ati avut, la-ndemana, vreun produs inscriptionat "minim 24% concentratie - pasta de tomate", iar la gust, probabil, e cel mai pur amidon, sau alte substante asemenea, acea concentratie, ori nu aveti "gusturi"?! :D Pe unele sucuri de rosii am observat ca scrie foarte putin concentrat (bulion sau pasta de tomate), foarte rar obtinut direct din fructe, dar tot cu mult adaos de agent de ingrosare (de obicei amidon). Nu credeti c-ar fi cazul sa refaceti articolul?! :)
12.07.2018, 08:51 - :TOATE preparatele prin caldura din alimente in stare naturala ...
... sunt OTRAVURI.
Difera doar gradul de nocivitate.

Cele traditionale, cel mai putin.
Cele crecum "bulionul" cele mai rele.

Amestecate si cu alte chimicale DISTRUG Plan-iifcat Bobulatziunea dedata adictiv gustului ...

Ma intreb CUM sa ajung la creierele - deja anemice - ale "politicienilor" ...

NU este vorba de a ma da EU destept, asa cum cred o gramada de indivizi rai din nastere si im-prostiti de alimentatie gresita.

Este vorba ca NE stingem, ca Bobor ...
13.07.2018, 03:42 -isus.si.hristos :Nu prea aveti dreptate, decat in cazul PULIticienilor...
Legumele sau fructele nu pot deveni otravitoare (daca deja n-au fost modificate genetic, stropite sau / si crescute in fel si fel de substante, ex. ciupercile si usturoiul "chinezesti"), prin fierbere sau / si prajire , doar isi pierd calitatile nutritive, in special vitaminele. Dar e mult mai ieftin sa cumperi de la chinezi, decat ceva natural, crescut in gradina si scump, romanul de rand viseaza la imbogatire rapida (mai bine sta cu marfa pe taraba, sa i se strice, decat sa o vanda repede, apoi sa mai produca si sa se-mbogateasca lent, precum chinezul), la fel ca puliticianul, pe care il voteaza, sint multe de spus, in aceasta privinta, dar n-are rost!
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor