Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A
Preotul Necula: Daca nu puteti posti de mancare, refuzati sa va mancati aproapele!
Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 09:28
Unul dintre cei mai apreciati preoti crestin ortodocsi din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula, spune ca a posti inseamna a iubi. Pentru cei care nu se pot abtine de la mancare, tinand cont ca...
15.11.2017, 08:37 -Neaua :In Biblie, la Matei 15 citim urmatoarele:
8. "Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
9. Degeaba Ma cinstesc ei, invatand ca invataturi niste porunci omenesti.
10. Isus a chemat multimea la Sine si a zis: Ascultati si intelegeti:
11. Nu ce intra in gura spurca pe om; ci ce iese din gura, aceea spurca pe om."
15.11.2017, 12:09 -Ambigua :Pai pe gura intra mancarea si iese vorba.
Nu asta zice parintele Nicula? Ma, citeste mai cu atentie si lasa citatele din Biblie, fii mai practic. Te incurci in ele, pana ajungi sa te contrazici sigur.
Iar gura e doar un instrument prin care iese vorba, vorba e "clocita" intai in creier, zona aia de zice omul simplu despre cineva ca e "negru la inima", "are inima de piatra" sau ca "are o inima mare", sau "de aur" sau ma rog, cum vrei.
15.11.2017, 02:11 -dianatudor :Post cu Dumnezeu
Mulțumim pentru ințelepta sfătuire, care intr-o lume atat de deznădăjduită, vine ca un balsam pentru suflet.

"Si daca nu puteti posti de mancare, refuzati sa va mancati aproapele. Fiti sinceri cu Dumnezeu. Atat. Curajosi, sinceri si limpeziti de nadejde. Post cu Dumnezeu. Atentul nostru Antrenor de performanta"

Un post cu Dumnezeu, care dacă ar fi un mod de viață pentru fiecare creștin, ar putea schimba lumea.

Doamne ajută, părinte Necula.
14.11.2017, 23:06 -Ambigua :@romann, vorbesti numa' prostii!
Ortodoxia si catolicismul n-au existat pe vremea Mantuitorului, prin urmare cum sa fure ceva de la Marele Preot, cand ele nici nu existau?
Afla ca preotia de azi n-are nicio legatura cu preotia iudeilor. Ea a fost instituita de Hristos la pogorarea Duhului Sfant si data apostolilor Sai, pe care i-a trimis in lume sa-I propovaduiasca Evanghelia. Prin Duh Sfant, apostolii - stiind ca-s muritori - au dat mai departe preotia, prin punerea mainilor. Pana la Marea Schisma, vorbim doar de crestinism si preoti crestini, iar dupa schisma, vorbim de preoti catolici si ortodocsi, ca mai tarziu sa apara pastorii si sectele.
Preot viu si fara pacat e doar Hristos, dar El lucreaza prin preoti pacatosi. Ca sa vezi ce mare ii e puterea...
Iar fara preoti, n-ai cum sa mostenesti imparatia lui Dumnezeu, ca n-are cine sa te duca pana acolo. Fara "calauze", te ratacesti. Si oricat de pacatoase ar fi aceste calauze, fara ele nu ajungi la destinatie.
15.11.2017, 09:08 -Neaua :Ambigua, cum poti sa spui
ca “fara preoti, n-ai cum sa mostenesti imparatia lui Dumnezeu, ca n-are cine sa te duca pana acolo", cand la 1 Timotei 2:5 citim urmatoarele:
“Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos"
15.11.2017, 12:01 -Ambigua :Mai traieste Omul Iisus?
Nu mai traieste, nu mai e printre noi cu trupul, prin urmare ne trebuie o calauza pana la cer. "Eu sunt usa" n-a zis asa? Ce a mai zis apostolilor? "Cate veti dezlega pe pamant, dezlegate vor fi si in ceruri si cate le veti tine, tinute vor fi". Deci le-a dat puterea de a dezlega pacatele. Nu exista om fara pacat, asa sa stii! Pana si sfintii, si apostolii, au fost niste pacatosi. Daca Pavel a fost un prigonitor de crestini (Saul), deci ucigas, cum poate fi alt credincios mai drept decat cel care, impreuna cu Petru, au pus bazele Bisericii lui Hristos? Asta e marea taina a lui Dumneszeu, pe n-o puteti intelege, voi, sectarii: din pacatosi, Hristos a facut apostoli si din desfranate a facut mironosite, iar din preoti pacatosi a facut vase alese. Asta inseamna ca preotul ii calauzeste pe altii spre imparatia lui Dumnezeu, dar pe sine, greu se va mantui, daca el nu face ce spune, desigur! Vorba "fa ce zice popa, nu ce face popa" nu e degeaba...
Si se pare ca nu intelegi semnificatia cuvantului "calauza". N-aveti si voi acolo, la adunare, un prdicator? La ce va mai trebuie, doar fiecare stie sa citeasca din Evanghelie!
15.11.2017, 08:34 -romann :Prietene Ambigua
Dumnezeu a dat pentru edificarea bisericii: apostoli, profeți, evangheliști, păstori si invățători.
Observi ca preoții lipsesc!
De ce?
Cristos este Mare Preot in cer.
Ceilalți preoți sunt talhari, au sărit gardul si au furat, au copiat preotia levitica
15.11.2017, 12:23 -Ambigua :Cum sa lipseasca, ma?
Pastor (de la a pastori) sau invatator de religie nu e tot preot? Uite-te in dictionarul religios, cuvintele astea sunt sinonime. Romanii spun popa sau preot, sectarii spun pastor si catolicii tot preot spun, fiecare pe limba lui.
De fapt preotul este baza ierarhiei la orice biserica crestina, ca apostolii au murit de mult, la fel si profetii cei vechi, ei nu mai sunt printre noi, asa ca nu-i mai numara. De aceea au lasat urmasi, la pogorarea Duhului Sfant, prin punerea mainilor, preotii de astazi. Unii dintre ei, mai sfinti, sunt si profeti in zilele noastre.
Iar sefii lor, ca in orice ierarhie, sunt episcopii, papa, mitropolitii, patriarhii, ma rog, fiecare dupa numele sau.
Si "evanghelist" ce inseamna? Nu e tot un invatator de Evanghelie? Unul care citeste din Evanghelie in fata altora sa-i invete, fie ca nu stiu carte sau nu prea inteleg, ca-s mai grei de cap? Preotul nu tot asta face?
15.11.2017, 08:58 -Neaua :In Biblie, la 1 Petru 2:9,
Apostolul se adreseaza astfel credinciosilor:
“Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata."
Orice credincios veritabil se califica drept preot!
14.11.2017, 11:00 -nusual :Dar popii ce au cu noi?(ma refer la cei certati cu Domnul)
Ei ne cer bani pentru servicii gratuite(sunt platiti de noi),ei sunt exemplu rau pentru societate-betivi,curvari,etc.,ei ne arata ca bogatia materiala e mai pretioasa decat cea spirituala.
La ce ajuta predatul in scoli a religiei de popi care nu sunt exemplu bun pentru societate?
14.11.2017, 12:01 -Ambigua :N-au nimic cu voi, dar orice padure are uscaturi.
Nu toti sunt sfinti in viata. Dar unii chiar sunt. Aia putini care sunt, nu merita sa-i asculti si sa-i iei de exemplu? Ceilalti, vor da socoteala, doar a spus si Hristos, stramta e calea pentru cei drepti si larga pentru cei pacatosi. Daca n-ar fi larga, pe unde s-ar buluci, la cati sunt de multi? Asa ca trebuie inca largita, ca vin si vin...Numa' sa nu se inteleneasca aia ingusta, la cat de putini calca pe acolo, ca n-o sa mai stim drumu'...
14.11.2017, 18:50 -romann :Prietene Ambigua
Eu am un preot viu, fara pacat.
Nu am nevoie de un preot impostor si păcătos!
Preoții ortodoxi sunt impostori! De ce?
Au furat preoția levitica de la iudei, preotie desfiintata oficial cand Marele Preot si-a sfasiat hainele la judecata lui Cristos(interzis de lege), cand Iisus a a afirmat ca este Fiul lui Dumnezeu.
14.11.2017, 11:48 -Venceremos :Pe ce criterii l-ati ales pe acest preot ca fiind ...
"Unul dintre cei mai apreciati preoti crestin ortodocsi din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula...etc.etc."
14.11.2017, 10:53 -Stan :Parinte, humorul e binevenit si in religie!
Iar humorul e binevenit si in religie......
14.11.2017, 09:54 -barabula :sar' mana parinte!
asa trebuie predata religia
14.11.2017, 10:23 -romann :Religia
De aia "iubesc" oamenii ca sunt religiosi!
Domnule Necula, faceti ce ia ce spuneti!
Daca nu, la ce va foloseste religia?
14.11.2017, 11:55 -Ambigua :Omul chiar face ce spune!
Cine-l cunoaste, stie! Are 8 sau 10 copii si nu e interesat sa le lase avere, cum lupta Dragnea, Nastase, Hrebenciuc s.a.. Familia si slujirea lui Dumnezeu cu cuvantul sunt singura lui avere. Si mai e si profesor universitar, unul din cei mai apreciati de studenti. Un exemplu viu si pentru matale.
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor