Cea mai mare plaja artificiala din Romania va fi construita in Bucuresti

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 10:19
7899 citiri
Cea mai mare plaja artificiala din Romania va fi construita in Bucuresti
Foto: Primaria Sectorului 6

Primaria Sectorului 6 a publicat doua studii de fezabilitate pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii si a insulei care sa se transforme in cea mai mare plaja artificiala din Romania.

Autoritatile vor sa investeasca in total 30 de milioane de lei.

Potrivit proiectului, aici se va amenaja o promenada ce va avea o lungime de 2 km si o latime de 6,5 km. In plus, aceasta va avea o banda dedicata exclusiv celor care vor sa iasa la alergat.

"Desi intregul spatiu este dedicat relaxarii, socializarii si detasarii in general, am vrea sa cuprindem cat mai multe activitati pe care oamenii le pot face in aer liber bucurandu-se de priveliste. De la lucrul la laptop in aer liber, poate mici intalniri de afaceri, la meditatie, alergat, socializat, cantat, desenat. Un loc in care oamenii se pot detasa, pot fi creativi, amuzanti, tristi, veseli fara a simti bariere in exprimarea emotiilor constructive si care ii ajuta in dezvoltarea personala si se pot integra si dezvolta intr-o societate moderna si deschisa.

Pentru a evita monotonia, dar in acelasi timp sa nu debusolam spatial vizitatorii, am

decis ca toata lungimea digului sa fie impartita in trei zone care se vor distinge din punct de vedere al tratarii estetice si al conceptului. Pe toata lungimea digului va exista o banda dedicata exclusiv celor care alearga, restul spatiului ramanad sa fie amenajat pentru socializare si o relaxare mai pasiva", se arata in proiect.

Zone diferite de relaxare

Autoritatile vor sa amenajeze zone diferite de relaxare, astfel:

"Free your spirit" area - Aceasta zona se adreseaza in primul rand persoanelor care vor sa se relaxeze in liniste, sa mediteze, sa citeasca, sa se odihneasca, sa priveasca peisajul, conform sursei citate.

"l am Urban" area - "In aceasta zona am optat pentru un cadru usor industrial pentru a crea un aspect urban, unde mobilierul din metal si structurile din metal vor fi prezente".

"PIay all day" area - Aceasta zona nu este dedicata exclusiv copiilor, ci este o arie in care mobilierul urban si compozitia vor fi foarte colorate si jucause.

Plaja artificiala

In ce priveste insula, aici se doreste amenajarea unei plaje artificiale, care ar urma sa fie cea mai mare din tara. Zona ar urma sa fie ingradita, iar cei care vor face plaja aici nu vor avea voie sa se scalde in lac.

Proiectul mai propune: dotarea cu o succesiune de elemente de mobilier urban; realizarea unui iluminat public ambiental eficient si in concordanta cu tematica; amplasarea unor grupuri statuare florale sau aranjamente florale ornamentale; realizarea unui sistem de supraveghere video; realizare spatii de joaca, de sport si relaxare; realizare zona servicii alimentatie publica; reabilitare constructii existente (pontoane, cabina paza); realizare zona spectacole/cinema in aer liber;

"Prin modernizarea Insulei Lacul Morii, se doreste un concept - design de plaja in oras, cu amenajarea unui perimetru de relaxare, intalnire, sport, antrenament in aer liber, socializare, spatii ce tin de alimentatie publica plus diverse activitati (concerte, cinematograf in aer liber", se arata in expunerea de motive.

Primarul Sectorului 6 a explicat ca a fost nevoie de incheierea unui protocol pentru ca primaria sa investeasca in zona, intrucat la preluarea mandatului aceasta se afla in administrarea Apelor Romane.

"In momentul in care am preluat mandatul in primul rand am rezolvat problema juridica pentru ca acea zona nu este in administrarea PS6, este in administrarea Apelor Romane. A trebuit sa facem un protocol astfel incat noi sa putem investi in acea zona. Lucru care s-a intamplat anul trecut", a declarat pentru Digi24 Gabriel Mutu.

Lucrarile ar urma sa fie demarate in primavara acestui an.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Lacul Morii plaja artificiala , #administratia