Beuran, despre al doilea pacient care ar fi ars la Floreasca: Arsura nu o avem mentionata niciunde

Miercuri, 08 Ianuarie 2020, ora 23:11
10790 citiri
Beuran, despre al doilea pacient care ar fi ars la Floreasca: Arsura nu o avem mentionata niciunde
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicul Mircea Beuran a declarat ca nu detine date potrivit carora cel de-al doilea pacient ar fi suferit arsuri la Spitalul Floreasca, insa a subliniat ca barbatul a venit in martie 2019 cu o tumoare pe torace, a stat internat 5 zile, iar o eventuala arsura nu este deloc mentionata.

"Nu am inca toate datele. Domnul Brasoveanu (cel de-al doilea pacient care ar fi ars, n.r.) a venit petru o formatiune tumorala de torace pe partea stanga care s-a dovedit un lipom voluminos care a fost scos, drenat. Are si e o patologie anexa starii lui generale. Arsura noi nu o avem mentionata niciunde, pentru ca el a stat in spital de pe 25 martie pana pe 30 martie. In intervalul acesta de 5 zile, nu cred ca pleca nimeni ars. Nu ne este clar, trebuie sa vorbim care este impactul lui cu arsura", a declarat medicul Mircea Beuran la Antena3.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 s-au sesizat din oficiu si fac cercetari penale in cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars in sala de operatie de la Spitalul Floreasca.

"La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti a fost inregistrat un alt dosar penal avand ca obiect sesizarea din oficiu avand ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul ca in cadrul spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti un pacient care a fost operat in luna martie 2019 in sala de operatii pentru bolnavi cronici a suferit arsuri in timpul interventiei chirurgicale", potrivit unui comunicat de presa transmis miercuri de Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1.

Procurorii de la aceasta unitate de parchet fac cercetari si in cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operatie si apoi a murit.

In paralel, marti si miercuri mai multi membri ai echipei medicale care a intrat in sala de operatie la Spitalul Floreasca, in timpul interventiei in care femeia a suferit arsuri pe 40% din corp au fost audiati la Politia Capitalei.

In plus, si Ministerul Sanatatii verifica daca un al doilea pacient a ars in blocul operator de la Floreasca si circumstantele in care a avut loc incidentul.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#beuran pacient ars floreasca , #medici