Acum gerul ne ingheata nasul dimineata si seara, dar se incalzeste binisor de joi - prognoza pe 2 saptamani

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 17:24
5528 citiri
Acum gerul ne ingheata nasul dimineata si seara, dar se incalzeste binisor de joi - prognoza pe 2 saptamani
Foto: Ziare.com

Vremea continua sa ramana rece pana joi, dupa care mercurul din termometre urca, in unele regiuni, chiar si pana la 10 grade Celsius. De la jumatatea saptamanii viitoare, temperaturie scad din nou, ajungand iarasi la valorile de acum.

In ceea ce priveste precipitatiile, ele lipsesc saptamana aceasta si vor fi doar temporare si nesemnificative, la inceputul saptamanii viitoare, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Astfel, in Banat, vremea va fi rece in intervalele 5 - 8 si 16 - 18 decembrie, mai ales dimineata si noaptea. Maximele pentru aceste zile vor fi de 3 - 6 grade Celsius.

Pentru celelalte zile, temperaturile vor fi mai ridicate, peste cele normale in luna decembrie. Acestea pot ajunge pana la 9 grade Celsius.

Pana pe 12 decembrie nu sunt anuntate precipitatii, iar dupa aceasta data pot aparea doar local si temporar.

In Crisana, tiparul vremii este asemanator, cu vreme mai rece, mai ales dimineata si seara, in intervalele 5 - 8 si 16 - 18 decembrie. Temperatura maxima va fi de 5 grade Celsius, iar minimele sunt cuprinse intre -9 si -4 grade Celsius.

Restul zilelor va fi mai cald, mercurul din termometru urcand pana la 9 grade Celsius.

Precipitatii nu vor cadea pana pe 12 decembrie, dupa care doar local si temporar.

In Transilvania, vremea va fi foarte rece in urmatoarele zile, pana joi, inclusiv, si la sfarsitul perioadei prognozate, mai ales dimineata si seara, cand se anunta ger. Maximele de aici nu vor depasi 4 grade Celsius, iar minimele se vor situa intre -12 si -7 grade. Pentru depresiuni sunt anuntate valori chiar mai mici.

In weekend si la inceputul saptamanii viitoare se incalzeste usor, maximele ajungand pana la 6 grade Celsius, iar minimele fiind cuprinse intre -7 si -2 grade Celsius.

Precipitatii pot cadea doar dupa 12 decembrie.

In Maramures, lucrurile sunt asemanatoare, cu vreme rece pana joi si apoi din nou weekendul viitor. Diminetile si serile e posibil sa fie ger. Maximele vor fi cuprinse intre 1 si 3 grade Celsius, iar minimele de -10 si -5 grade Celsius.

In prima jumatate a saptamanii viitoare va fi mai cald, temperaturile din timpul zilei fiind mai ridicate decat media pe luna decembrie. Maximele vor fi de 3 - 6 grade.

Precipitatiile vor fi slabe pana luni, 12 decembrie, si vor aparea doar pe spatii restranse, dupa care e posibil sa fie mai frecvente si moderate cantitativ.

In Moldova, la inceputul si la finalul perioadei de doua saptamani va fi frig, cu temperaturi maxime de 0 - 5 grade Celsius.

In restul intervalului, temperaturile vor fi usor mai ridicate, peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 4 - 8 grade si ale celor nocturne cuprinse intre -4 si un grad.

Pana marti, 13 decembrie, precipitatii slabe se vor semnala doar pe spatii restranse, mai ales in partea de nord a regiunii, si cu caracter trecator. Apoi, va creste probabilitatea ca acestea sa se inteteasca si sa cuprinda intreaga zona.

In Dobrogea, va fi frig dimineata si seara saptamana aceasta, pana joi, si la sfarsitul saptamanii viitoare. Maximele vor fi de pana la 5 grade Celsius, iar minimele intre -7 si -2 grade.

In restul intervalului, vor fi temperaturi usor mai ridicate, ce se vor situa in marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 6 - 9 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa in cea mai mare parte a intervalului de referinta, dar totusi acestea ar putea aparea sporadic in perioada 14 - 17 decembrie.

In Muntenia, in prima parte a intervalului, dar probabil si catre finalul acestuia, vor fi variatii termice de la o zi la alta. Per ansamblu, insa, vremea va fi rece, mai ales in prima si ultima parte a zilei. Temperaturile maxime vor oscila intre 2 si 6 grade Celsius, in timp ce minimele vor fi cuprinse intre-8 si -4 grade Celsius.

In prima jumatate a saptamanii viitoare, temperaturile cresc, fiind de asteptat maxime de la 6 la 10 grade si minime intre -4 si 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor va fi foarte redusa in cea mai mare parte a intervalului. Totusi, pot cadea sporadic in perioada 14 - 17 decembrie.

In Oltenia, saptamana aceasta, pana in weekend, si la finalul saptamanii viitoare va fi frig, maximele nefiind mai mari de 6 grade Celsius, iar minimele fiind cuprinse intre -6 si -2 grade Celsius.

Restul perioadei va fi mai cald, cu temperaturi peste medie, ce pot ajunge pana la 10 grade Celsius.

Sanse de precipitatii sunt mici, cu exceptia perioadei 14 - 17 decembrie. Chiar si asa, insa, acestea vor cadea in cantitati neinsemnate.

La munte, in perioadele 5 - 8 decembrie, respectiv 16 - 18 decembrie, vremea se anunta foarte rece, in special dimineata si noaptea, cand va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si -2 grade Celsius, iar minime intre -14 si -8 grade.

Pentru celelalte zile ale intervalului sunt estimate valori de temperatura mai ridicate, fiind de asteptat maxime de la 0 la 4 grade.

Pana in data de 12 decembrie, vor fi posibile doar ninsori trecatoare, neinsemnate cantitativ, dar ulterior va creste probabilitatea pentru precipitatii mai frecvente si mai consistente.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#meteo doua saptamani, #meteo decembrie 2016, #meteo inceput decembrie, #ninsori decembrie , #meteo