Aberatia zilei: Copil bolnav refuzat de un medic de garda din motive incredibile

Joi, 05 Mai 2016, ora 10:49
8249 citiri
Aberatia zilei: Copil bolnav refuzat de un medic de garda din motive incredibile
Foto: ProTV

Un medic de garda din Tecuci a refuzat sa consulte un copil adus de urgenta la spital chiar in ziua de Paste, din cauza unui conflict mai vechi avut cu parintii. In lipsa de solutii, baiatul in varsta de 9 ani a fost tratat dupa ureche. "Nu vreau sa-l mai vad!", le-a spus medicul parintilor.

Indignati de reactia incredibila a medicului de garda, parintii au inregistrat o parte din dialogul purtat cu doctorita care era de garda si au postat imaginile pe Internet, inclusiv pe site-ul primariei din localitate, care administreaza spitalul, relateaza ProTV.

Medic: "Ce doriti?"

Parinte: "Buna ziua, doamna doctor!"

Medic: "Nu 'buna ziua', ce doriti?"

Parinte: "Sa-mi consultati copilul. De ce refuzati?"

Medic: "Nu vi-l consult. Pentru obraznicia doamnei, nu vi-l consult."

Parinte: "Care obraznicie?"

Medic: "Obraznicie."

Parinte: "Care?"

Medic: "Care-a facut-o."

Parinte: "Am intrebat de ce nu-mi consulta copilul."

Medic: "Pentru ca sunteti orgoliosi, ca va cunosc foarte bine. Am vazut de la nastere copilul asta."

Parinte: "Si ce s-a intamplat?"

Medic: "Si nu vreau sa-l mai vad."

Parinte: "De ce?"

Medic: "Uite de-asta."

In timp ce adultii se certau, copilul se chinuia pe holul Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal din Tecuci, acuzand dureri de cap, febra si stare de greata.

Parinte: "Un motiv?"

Medic: "Asta-i motivul, ca nu vreau sa vi-l mai vad."

Parinte: "De ce, pentru ca ne-am dus la alt doctor?"

Medic: "Si ca v-ati dus la alt doctor, si ca nu ma cunoasteti pe strada, si multe alte chestii."

Parinte: "Cand m-am intalnit cu dumneavoastra pe strada si nu v-am salutat? Am cei sapte ani de-acasa. Atat eu, cat si sotia."

Medic: "Nu aveti. Mai ales doamna. Umblati tot timpul in policlinica, va dadeam retete gratuit."

Parinte: "Pai, doamna, ati acceptat si dumneavoastra cadourile noastre."

Medic: "Ce cadouri mi-ati facut mie? Nu va e rusine sa vorbiti?"

Elena Negoita, mama copilului, a sustinut ca nu era prima oara cand medicul a refuzat sa il consulte pe cel mic. "Pentru ca eu nu m-am mai dus la dumneaei de atunci a prins ura pe mine si n-a vrut sa mai imi consulte copilul. Este a doua oara cand sunt refuzata de dumneaei".

De asemenea, tatal copilului s-a aratat indignat de situatie. "Era de garda. Era de garda si trebuia sa isi faca meseria de doctor! Pentru asta o platim. Fiind prima zi de Pasti, am ajuns la o farmacie non-stop si i-a administrat sotia ce a crezut ea de cuviinta, ca sa ii treaca starea de voma", a declarat Daniel Negoita.

Dupa discutii aprinse, parintii au fost scosi de agentii de paza din spital. Revoltati, ei au postat imaginile pe Internet, iar conducerea spitalului s-a autosesizat, fiind demarata o ancheta interna.

In varsta de 65 de ani, doamna doctor acuzata de parinti a refuzat sa comenteze situatia si a luat o decizie radicala: a facut singura cerere de retragere din activitate.

Cu totul absurd ar fi ca, in ciuda probelor evidente, acest om cu halat alb care a pus in pericol sanatatea unui copil sa scape nesanctionat in vreun fel.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#medic refuzat copil bolnav Tecuci , #spital