Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > medici
A   A   A

A murit profesorul George Litarczek, fondatorul specialitatii ATI in Romania

A murit profesorul George Litarczek, fondatorul specialitatii ATI in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com
Prof. univ. dr. George Litarczek, cel care a intemeiat specialitatea anestezie terapie-intensiva (ATI) in tara noastra, a murit, joi, la varsta de 94 de ani, a anuntat Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva (SRATI).

"In cursul serii de ieri, 14 martie 2019, academicianul prof. dr. George Litarczek, in varsta de 94 de ani, parintele fondator al specialitatii anestezie-terapie intensiva (ATI) din Romania si unul dintre pionierii acestei specialitati la nivel mondial, s-a mutat la Domnul!

Prin disparitia academicianului George Litarczek, una dintre ultimele personalitati enciclopedice ale Romaniei curate, intreaga comunitate medicala este de astazi inainte mult mai saraca.

Discipolii domniei sale de pe toate meridianele globului trebuie sa se arate a fi demni de imensa mostenire transmisa si au datoria de a-I duce mai departe visul despre o lume a valorilor, a meritelor si a demnitatilor castigate doar prin onesta straduinta zilnica sub semnul credintei in Dumnezeu!", a transmis SRATI printr-un comunicat de presa.
Cei care vor ii pot aduce un ultim omagiu sambata, 16 martie, incepand cu ora 10:00, la capela Cimitirului Evanghelic-Luteran din Bucuresti. Aici va avea loc si inhumarea, incepand cu ora 12:00.

Prof. univ. George Litarczek s-a nascut in 1925 in SUA, la Boston, dar a studiat si lucrat in Romania, unde a intemeiat specialitatea anestezie terapie-intensiva. Prin mana lui au trecut nu numai puternicii Romaniei, de la Elena Ceauseascu si Gheorghe Gheorghiu Dej, ci si straini, precum fratele lui Kim Ir-sen.

Citeste un interviu acordat de profesorul George Litarczek Ziare.com - Prof. univ. dr. Litarczek: Toata imunitatea organismului tine de credinta. Dumnezeu nu lucreaza cu minuni, ci cu oportunitati Interviu
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 12:30
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 4219 ori

Citeste si: