Start in "parada" celor mai bune jucatoare de tenis ale lumii 2017! Cine va reusi sa isi adjudece titlul de campioana in acest an?

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 14:27
2833 citiri
Start in "parada" celor mai bune jucatoare de tenis ale lumii 2017! Cine va reusi sa isi adjudece titlul de campioana in acest an?
Foto: CC0 Creative Commons

Toamna asiatica a tenisului mondial este pe cale sa se incheie. Dupa cele doua peripluri prin capitala Chinei, unde au avut loc turneele de la Wuhan si China Open, si un popas la Moscova, finalul lunii octombrie este rezervat defilarii celor mai bune jucatoare din clasamentul WTA la Turneul Campioanelor.

Cu premii in valoare de 7 milioane de dolari, editia din acest an a Turneului Campioanelor se desfasoara in perioada 22-29 octombrie. Turneul reuneste la startul sau nume deja consacrate ale tenisului feminin mondial, dar si cateva dintre revelatiile actualului sezon competitional.

Grupe echilibrate, sanse pentru Simona Halep de a depasi faza grupelor

In urma tragerii la sorti de vineri de la Singapore, jucatoarea romana, Simona Halep, le va avea de infruntat, in meciurile grupei rosii pe Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, si Caroline Garcia.

In grupa alba vor juca ocupantele locurilor 2 si 3 WTA, Garbine Muguruza, respectiv, Karolina Pliskova. Din aceasta grupa vor face parte, de asemenea, americanca Venus Williams si letona Jelena Ostapenko, una dintre revelatiile actualului sezon competitional.

Bucuroasa ca a scapat de eternul sau "cosmar", Garbine Muguruza, Sinoma este deja pregatita sa isi canalizeze toate fortele pentru a repeta cea mai buna performanta a sa, finala din anul 2014, pierduta in fata americancei Serena Williams.

In lupta sa pentru glorie si bani, jucatoarea noastra va avea de aparat diferenta de 40 puncte pe care o are in ierarhia WTA fata de principala sa urmaritoare, Garbine Muguruza, si sa incheie en fanfare un an in care a scris istorie pentru tenisul din Romania.

Miza imensa pentru banii si punctele puse in joc

Finala de la Singapore, cel mai important turneu al anului reprezinta o miza uriasa pentru cele 8 sportive participante. Potrivit adevarul.ro, fiecare sportiva va primi 151.000 de dolari pentru simpla participare la startul competitiei. In plus, fiecare victorie obtinuta in grupe va fi remunerata cu cate 153.000 de dolari, in timp ce accederea in faza semifinalelor va aduce un bonus de 40.000 de dolari in contul fiecarei jucatoare.

Sumele de bani, puse la bataie de catre organizatori pentru finalistele din acest an ale turneului, sunt uriase. Astfel, castigatoarea editiei din acest a a Turneului Campioanelor va primi importanta suma de 1.750.000 de dolari, in timp ce invinsa sa va fi mai bogata cu 590.000 de dolari.

Asadar, potrivit aceleasi surse citate, jucatoarea care va reusi sa triumfe in Singapore va incasa fabuloasa suma de 2.400.000 de dolari.

In ceea ce priveste punctele, fiecare victorie din grupe va fi recompensata cu cate 230 de puncte WTA. Finalista primeste, in plus, 360 de puncte, in timp ce castigatoarea va aduna nu mai putin de 810 puncte in ierarhia WTA.

Intrucat diferenta dintre primele 4 clasate este de doar 710 puncte, teoretic, una dintre aceste sportive va incheia anul 2017 din postura de leader mondial, iar turneul se anunta mai disputant ca niciodata.

Care sunt favoritele caselor de pariuri din Romania?

Daca Halep este principala favorita la castigarea turneului in viziunea organizatorilor, plecand din pozitia de leader mondial si al clasamentului turneului, jucatoarea spaniola, Garbine Muguruza, este cotata cu prima sansa la succes de catre operatorul de pariuri sportive Sportingbet.

Astfel, Muguruza are o cota de 5,00 acordata de catre agentia de pariuri sportive britanica. Sinona are o cota de 5.50 la adjudecarea titlului. Locul al treilea in topul favoritelor in vizunea Sportingbet se afla Elina Svitolina, numarul 4 WTA, cu o cota de 6.50, in timp ce pozitia a patra este ocupata de Karolina Pliskova, numarul 3 WTA, cu o cota de 7.00.

Potrivit unui infografic realizat de catre jurnalistii de la adevarul.ro, sportiva din SUA, Venus Williams si daneza Caroline Wozniacki au cele mai multe participari la Turneul Campioanelor, cate patru fiecare. Halep a adunat, pana acum, trei participari la editiile anterioare.

Ucraineanca, Svitolina, letona Ostapenko si frantuzoaica Caroline Garcia sunt revelatiile sezonului, participand, in premiera, la startul competitiei.

Conform aceleasi surse, leaderul absolut al succeselor inregistrate la turneul final este Martina Navratilova, cu 8 turnee castigate in palmares. Din top mai fac parte Serena Willims si Steffi Graff, care se pot lauda cu cate 5 titluri castigate.

Dintre participantele, doar americanca Venus Williams a reusit sa castige un trofeu pana in acest moment. Tenismana din SUA a triumfat in editia din anul 2008, invingand-o pe rusoaica Vera Svonareva. Aceasta este creditata o cota de 8.50 la obtinerea succesului in acest an de catre casele de pariuri sportive.

Evident, iubitorii tenisului din Romania pot paria pe victoria Simona Halep. Jucatoarea noastra, favorita numarul 1 la tragerea la sorti, are o cota de 5.50 pentru a-si trece in palmares primul sau trofeu la Turneul Campioanelor din cariera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Simona Halep Turneul Campioanelor , #Turneul Campioanelor